Tenis

Tiriac crede ca Halep a fost furata in finala cu Sharapova din 2014

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros_FR

Simona Halep se afla la doar doua victorii distanta de o noua prezenta in ultimul act de la Roland Garros, iar omul de afaceri Ion Tiriac, si unul dintre sustinatorii jucatoarei noastre, considera ca Halep a fost furata la respectiva finala disputata contra Mariei Sharapova in urma cu trei ani.

“Tenisul s-a schimbat foarte putin in ultimii 30 de ani, cu exceptia tiebreak-ului si a hawkeye-ului. Cred ca este ridicol ca la Roland Garros nu se foloseste sistemul hawk eye. Halep a fost furata la un punct in finala contra Mariei Sharapova. Daca hawkeye-ul ar fi anulat decizia arbitrului, atunci Halep ar fi castigat”, a spus Tiriac intr-un interviu pentru publicatia franceza Le Monde.

Francezul de origine marocana Kader Nouni a arbitrat finala din 2014, una care a avut numeroase controverse, de la pauzele nepermis de mari pe care Sharapova si le lua intre puncte fara a fi avertizata si pana la punctul contestat acum de Tiriac.

Desi unul dintre tusieri a strigat ca mingea a fost afara, Nouni a considerat ca aceasta fusese in teren. In mod normal, conform regulamentului, mingea trebuia rejucata pentru ca Halep se oprise, insa arbitrul de scaun i-a oferit punctul Sharapovei. Nouni a considerat ca Halep nu mai putea returna in teren! Cu ceva timp inainte, in acelasi meci, se intamplase la fel cu Sharapova, numai Nouni acordase pentru rusoaica rejucarea unui punct castigat initial de Halep. Povestea pe larg aici.



Tiriac crede ca Halep a fost furata in finala cu Sharapova din 2014