Roland Garros

Asemanarea dintre Simona Halep si Ayrton Senna

Trei lucruri i se pot reprosa arbitrului de scaun dupa finala pierduta de Simona Halep in fata rusoaicei Maria Sharapova, la Roland Garros. La fel cum Ayrton Senna se plangea de politizarea si influenta banilor in Formula 1, la fel si Simona Halep se confrunta cu aceleasi piedici in calea sa spre performanta, ceea ce ii face lucrurile mai grele. Bineinteles, nu imposibile, pentru ca talentul ei va iesi in totalitate la suprafata.

Primul lucru care i se poate imputa arbitrului ce scaun de la finala de fete a Roland Garros, vazut de toata lumea, a fost ca i-a dat primul avertisment Sharapovei pentru serviciul lent abia dupa doua ore si 21 de minute. Privind imaginile atunci cand Sharapova servea se vede cu arbitrul se uita pur si simplu in alta parte, se face ca nu vede tragerile repetate de timp de zeci de secunde aproape la fiecare serva. Nu i-a dat nici macar un punct de penalizare (punctul de penalizare ar fi venit la al doilea avertisment, dar acesta nu a fost dictat niciodata).

[news-107454]

Regulamentul WTA spune ca intre puncte pauza trebuie sa fie de 20 de secunde. Sharapova a avut zeci de serve in care a depasit timpul.

Al doilea lucru este Sharapova a fost lasata sa plece dupa setul doi si a stat aproape 8 minute sa isi schimbe o rochie. Momentul a fost unul care a afectat-o pe Halep, jucatoarea noastra recunoscand acest lucru la conferinta de presa din Romania. Lungimea pauzei pentru schimb este cantarita tot de arbitru. Si de data aceasta centralul Kader Nouni nu a avut nici o problema.

Al treilea lucru este mingea pe care arbitrul de scaun i-a refuzat-o lui Halep sa fie rejucata. Desi unul dintre tusieri a strigat ca mingea a fost afara, Nouni a considerat ca aceasta fusese in teren. In mod normal, conform regulamentului, mingea trebuia rejucata pentru ca Halep se oprise, insa arbitrul de scaun i-a oferit punctul Sharapovei. Nouni a considerat ca Halep nu mai putea returna in teren! Cu ceva timp inainte, in acelasi meci, se intamplase la fel cu Sharapova, numai Nouni acordase pentru rusoaica rejucarea unui punct castigat initial de Halep.

Spre deosebire de meciurile anterioare de la Roland Garros in care presa straina a minimizat-o mereu pe Halep, de data aceasta dupa finala parerea oamenilor de tenis sau presa din afara tarii a fost unanima: jucatoarea din Romania a fost dezavantajata de un arbitraj incorect.



Asemanarea dintre Simona Halep si Ayrton Senna