Tenis

Simona Iuruc pierde in fata cosmarului de la Roland Garros si rateaza finala din Dubai

Sursă foto: https://twitter.com/Simona_Halep/

Jucatoarea Simona Halep a avut un set in fata Jelenei Ostapenko in semifinala disputata, vineri, la Dubai, dar a pierdut meciul dupa un 0-6 incredibil in decisiv. Ostapenko a transat disputa, cu 2-6, 7-6, 6-0.

Pentru Simona Halep meciul s-a incheiat practic dupa pierderea setului secund, cu 0-7 in tie-break.

Setul decisiv a aratat o singura jucatoare pe teren, Jelena Ostapenko confirmand forma buna din ultima perioada, cu victorii la Sofia Kenin, Iga Swiatek si Petra Kvitova.

Letona o va intalni in finala de la Dubai pe rusoaica Veronika Kudermetova, cea care a profitat de abandonul in semifinale al cehoaicei Marketa Vondrousova.

Pentru Ostapenko a fost a doua victorie in trei meciuri cu Halep si prima dupa surpriza produsa in finala de la Roland Garros, in 2017.

Asa am trait Simona Halep - Jelena Ostapenko in semifinale la Dubai

Halep a inceput decis semifinala de la Dubai si a transat primul set, cu 6-2, la adapostul a doua break-uri.

Ostapenko a inceput mai bine setul al doilea (2-0), dar Halep a reusit sa recupereze break-ul pierdut devreme si sa egaleze scorul (3-3).

S-a mers apoi cap la cap cu serviciul pana intr-un tie-break in care Halep practic n-a contat. Nu mai putin de patru mini break-uri a reusit Ostapenko pentru un 7-0 care a apasat-o la moral pe Simona.

Intrata intr-un tunel al erorilor, Halep si-a pierdut de trei ori serviciul in decisiv incasand un 6-0 rarism la acest nivel.

Este doar a doua infrangere pentru Simona Halep in 2022, dupa cea suferita in optimile Australian Open la Alize Cornet.

Din 2019 de la Turneul Campioanelor la meciul cu Karolina Pliskova n-a mai pierdut Halep un set la zero.

Ostapenko va lupta pentru al cincilea titlu din cariera, in timp ce Kudermetova cauta trofeul cu numarul doi in circuit. Finala are loc sambata.

Pentru Halep urmeaza turneul de la Doha (Qatar), acolo unde in primul tur o va intalni pe Caroline Garcia din Franta, benficiara unui wild card.



Simona Iuruc pierde in fata cosmarului de la Roland Garros si rateaza finala din Dubai