Tenis

Simona Halep o invinge pe Ekaterina Makarova dupa o lupta apriga in sferturi la Dubai

Meci extrem de disputat in sferturile Dubai Open intre Simona Halep si Ekaterina Makarova intr-o reeditare a sfertului jucat de cele doua in ianuarie la Australian Open. Halep si-a luat revansa printr-o victorie in trei seturi obtinuta la capatul a peste doua ore de tenis intens.

Halep s-a impus cu 6-3, 1-6, 7-5 dupa ce in final a ratat nu mai putin de patru mingi de meci inainte ca Makarova sa trimita afara.

Un meci complicat in fata unei adversare puternice, care si-a jucat sansa pana la final.

Halep a inceput in forta, cu un nivel ridicat al jocului, si s-a distantat rapid la 3-0 si apoi la 4-1. Makarova nu s-a lasat prea mult asteptata si a revenit in meci, apropiindu-se la 3-4, moment in care Halep a izbutit un nou break prin care a inclinat decisiv balanta in primul set.

Un prim set in care jucatoarea noastra a comis insa 3 duble greseli, 11 erori nefortate si a reusit 6 puncte direct castigatoare cu un prim serviciu la 62 de procente.

[news-112517]

Setul al doilea a fost la discretia Ekaterinei Makarova, dupa ce in primul game Halep avusese 30-0 pe serviciul advers. Rusoaica a controlat jocul cu primul serviciu si loviturile bine plasate din spatele terenului.

Halep a gresit enorm de multe mingi, iar cifrele vorbesc de la sine despre acest dezechilibru din teren. Primul serviciu a coborat la 55%, iar Halep n-a mai reusit decat doua puncte castigatoare tot setul secund, comitand in acelasi timp alte trei duble erori si nu mai putin de 17 greseli nefortate.

S-a ajuns in decisiv unde Halep a intrat cu serviciul si s-a aflat in permanenta cu un game in fata adversarei. In cele din urma, dupa mai multe sanse ratate, Halep a reusit break-ul distantandu-se la 5-3.

A parut momentul decisiv, dar Halep n-a reusit sa profite de propriul serviciu, care a tradat-o din nou chiar cand se pregatea sa inchida meciul. Makarova a revenit si a egalat la cinci cu un game de serviciu la zero.

Halep a gasit puterea sa raspunda de asemenea cu un game alb pe propriul serviciu si a pus mare presiune pe Makarova la 6-5. Rusoaica a salvat nu mai putin de patru mingi de meci pe propriul serviciu, dar in cele din urma a cedat si Halep s-a calificat in semifinalele turneului de la Dubai.

Urmatoarea adversara a jucatoarei noastre va fi decisa in urma meciului dintre Caroline Wozniacki si Flavia Pennetta.

In cealalta semifinala se intalnesc Garbine Muguruza si Karolina Pliskova.

[news-112501]



Simona Halep o invinge pe Ekaterina Makarova dupa o lupta apriga in sferturi la Dubai