Tenis

Simona Halep, numarul unu mondial!

Sursă foto: twitter.com/ChinaOpen

Moment istoric pentru tenisul romanesc dupa ce Simona Halep s-a calificat in finala Openului Chinei de la Beijing si a obtinut astfel, matematic, primul loc in clasamentul mondial.

Halep a invins-o pe Jelena Ostapenko, cu 6-2, 6-4, dupa o ora si 15 minute, reusind din a patra incercare sa ajunga lidera clasamentului mondial WTA.

“Este uimitor ca sunt numarul unu mondial. Multumesc China, am avut meciuri senzationale aici. Spre exemplu, am reusit sa o inving pe Maria Sharapova”, au fost primele cuvinte in postura de lidera mondiala. Declaratia completa aici.

Simona Halep va fi a 25-a jucatoare din istorie ajunsa in prima pozitie a clasamentului mondial si prima din Romania in aceasta postura.

La 44 ani dupa Ilie Nastase, primul lider al clasamentului masculin ATP, Romania are asadar un nou sportiv in fruntea tenisului mondial.

Un moment pe care Halep il asteapta dintotdeauna si pe care l-a ratat prima oara in finala de la Roland Garros, pierduta chiar in fata acestei Ostapenko.

O jucatoare care pe zgura pariziana a inchis ochii si a lovit orice minge la totul sau nimic. De aceasta data insa Halep si-a insusit lectia de la Roland Garros si nu i-a lasat adversarei prea multe sanse.

Cu doar zece erori nefortate comise tot meciul, Halep s-a impus autoritar, un singur moment fiind de cumpana. In setul secund dupa ce Ostapenko revenise de la 2-3 la 3-4. Halep a avut acolo un moment de nervozitate, dar s-a calmat rapid si a egalat pe serviciul dupa un game in care a obligat-o pe adversara la trei erori consecutive.

A urmat un break dupa dubla greseala comisa de Ostapenko, iar Halep a inchis meciul cu un game la zero pe propriul serviciu. Un game in care a jucat toate punctele cu prima minge punand toata toata forta si daruirea de care este capabila in fiecare minge trimisa peste fileu.

Duminica, in finala Openului Chinei, Halep va juca impotriva invingatoarei dintre Caroline Garcia si Petra Kvitova.



Simona Halep, numarul unu mondial!