Tenis

Simona Halep despre razboiul din Ucraina: “Este dramatic. Nu mi-am imaginat ca se poate intampla”

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Jucatoarea Simona Halep a vorbit inaintea plecarii spre Statele Unite, unde va evolua la turneele de la Indian Wells si Miami, despre situatia din Ucraina vecina.

“Este dramatic, este ceva ce nu mi-am putut imagina vreodata ca o sa se intample. Eu sper totusi sa se termine cat mai repede si sa nu fie alte victime. Mi se pare dramatic tot ce se intampla. Imi pare foarte rau pentru ceea ce traiesc ei acum”, a declarat Halep.

Aceasta a facut referire si la sportivii din Rusia, scosi din arena internationala din cauza actiunilor intreprinse de Vladimir Putin in Ucraina.

“Nu cred ca trebui sa-i judecam pe sportivii rusi. Nu cred ca au ceva in comun, doar ca sunt din aceea tara. E greu sa spun eu ceva, dar ei nu au nicio vina. Mi-e un pic mila de sentimentele pe care ei le traiesc acum. Nu e usor sa ti se ia steagul din fata numelui cand joci un sport individual un sport destul de curat”, crede Halep.

Autoritatile din tenisul mondial profesionist au decis ca sportivii din Rusia sa poata evolua in circuitele ATP si WTA, dar fara steagul Rusiei in dreptul lor.

In competitiile ITF rusii nu mai au dreptul sa participe.



Simona Halep despre razboiul din Ucraina: “Este dramatic. Nu mi-am imaginat ca se poate intampla”