Tenis

Simona Halep ajunge in sferturi la Dubai dupa ce a salvat minge de meci cu Ons Jabeur

Sursă foto: WTA Twitter

Meci de mare lupta pentru Simona Halep la revenirea in circuit contra tunisiencei Ons Jabeur, miercuri, in optimile de finala la Dubai, turneu de 2.9 milioane de dolari.

Simona Halep, principala favorita in Emirate, a transat disputa dupa fix doua ore de joc, cu 1-6, 6-2, 7-6 (9-7).

Halep a intrat mai greu in partida si primul set l-a cedat aproape fara lupta dupa doar 25 de minute, timp in care nu a reusit decat doua lovituri castigatoare.

Situatia s-a schimbat radical in actul secund, unul dominat de Halep pe fondul inmultirii greselilor din partea adversarei.

Un 6-2 cu break la zero pentru Halep in final trimitea partida in decisiv.

Setul decisiv s-a aflat la discretia numarului 2 mondial pana la un punct. Halep a condus cu 3-0 si 4-1, dupa care Jabeur a revenit puternic recuperand neverosimil.

S-a facut 4-4, seria tunisiencei fiind oprita de Halep cu un game de serviciu obtinut la zero cu serviciu as la 40-0.

Finalul a fost unul plin de suspans, mai ales dupa ce Halep si-a pierdut serviciul si Jebeur a servit pentru meci la 6-5.

Halep a solicitat interventia antrenorului Artemon Apostu Efremov si dupa discutia cu acesta a aratat o agresivitate ca in vremurile ei bune.

Rezultatul n-a intarziat sa apara si Halep recupera cu break la zero, ajungandu-se astfel in tie-break.

Halep a condus cu 6-3 in jocul decisiv, pentru a se vedea egalata si chiar condusa cu 7-6, moment in care a salvat mingea de meci a lui Jabeur.

Tunisiencei i-a tremurat mana si a trimis de doua ori in plasa fileului, iar la 8-7 a mai facut un cadou cu o minge care n-a mai prins terenul.

Pentru Simona Halep, campioana la Dubai in 2015, urmeaza joi sfertul de finala cu Aryna Sabalenka din Belarus.



Simona Halep ajunge in sferturi la Dubai dupa ce a salvat minge de meci cu Ons Jabeur