Tenis

Sase jucatori spanioli au fost condamnati la inchisoare pentru aranjarea de meciuri. Unul dintre ei este suspendat pentru urmatorii 22 de ani!

O curte de justitie din Spania a condamnat la inchisoare cu suspendare sase jucatori de tenis, dupa ce acestia au fost gasiti vinovati pentru aranjarea mai multor meciuri la nivelul circuitului ATP. Toti si-au recunoscut faptele in fata instantei.

Agentia Internationala de Integritate de Tenisului (ITIA) a emis un comunicat prin care precizeaza ca este vorba de "cea mai mare infiltrare a tenisului de catre crima organizata din cate s-au vazut pana acum".

Marc Fornell-Mestres, Jorge Marse-Vidri, Carlos Ortega, Jaime Ortega, Marcos Torralbo si Pedro Bernabe Franco sunt cei sapte care au pacalit sportul trucand mai multe meciuri in care erau implicati.

Cei sapte au mai primit si cate o amenda penala in valoare de 450 de euro, iar in cazul a doi dintre ei ITIA a impus propriile sanctiuni.

Fornell-Mestres (locul 236 mondial in 2017) trebuie sa plateasca 50.000 de euro, iar Marse-Vidri (562 in 2008) 10.000 de euro.

Dintre cei sapte, Fornell-Mesters (acum in varsta de 40 de ani) a primit cea mai mare suspendare: 22 de ani si sase luni.

Pe langa faptul ca nu mai au voie sa joace tenis la nivel profesionist, acestia nici macar nu mai pot participa ca spectatori la evenimentele organizate de ATP si ITF.

"Aceasta decizie transmite mesajul ca aranjarea de meciuri este o crima care se pedepsete cu condamnari penale", a declarat Jonny Gray, presedinte ITIA.



Sase jucatori spanioli au fost condamnati la inchisoare pentru aranjarea de meciuri. Unul dintre ei este suspendat pentru urmatorii 22 de ani!