Tenis

Rafael Nadal a stiut de pandemie inca din februarie. Bill Gates i-a spus la un meci demonstrativ in Africa de Sud!

Sursă foto: https://twitter.com/larazon_es

Presa spaniola de sambata trateaza un subiect interesant si sensibil deopotriva in contextul pandemiei de coronavirus.

Toni Nadal, unchiul si pana nu demult antreorul lui Rafael Nadal, sustine ca marele campion a stiut de aparitia pandemiei de coronavirus inca din luna februarie.

Ne amintim ca Nadal a disputat dupa Australian Open un meci demonstrativ in Africa de Sud alaturi de Roger Federer. Partida din 7 februarie a stabilit un nou record de spectatori pentru un meci de tenis.

La respectivul demonstrativ a participat si Bill Gates, cunoscut in lume pentru fondarea gigantului Microsoft, care mai nou este un sustinator al ideii de vaccinare in masa a intregii omeniri.

"Nepotul meu cand juca in Africa de Sud a vorbit cu Bill Gates si acesta i-a spus ca ce se intampla in China va deveni foarte complicat", a spus Toni Nadal, anunta Marca.

"Nu stiu daca aceasta ne va schimba, deoarece fiinta umana este predispusa la uitare si uitam repede, dar ar trebui sa incercam ceva. Pana va exista un medicament sau un vaccin, vedem ca situatia este complicata. Vom trai in nesiguranta si pericol pana va fi stapanita bine", mai crede Toni Nadal.

Noul virus gripal (COVID-19) a aparut in China la finalul anului 2019 si a dus la imbolnavirea a peste 80.000 de oameni si la 3.000 de morti.

Epidemia s-a intins apoi in Europa cunoscand o explozie la finalul lunii februarie si mai ales in luna martie.

Italia si Spania au devenit varfurile epidemiei pe Batranul Continent fiind depasite la numarul de imbolnaviri doar de Statele Unite.

In Italia au murit pana acum peste 14.000 de oameni, in timp ce numarul deceselor din Spania a ajuns la peste 11.000.Rafael Nadal a stiut de pandemie inca din februarie. Bill Gates i-a spus la un meci demonstrativ in Africa de Sud!