Tenis

Radwanska o da exemplu pe Halep cand critica schimbarea regulamentului

Sursă foto: twitter.com/ConnecticutOpen

Poloneza Agnieszka Radwanska nu vede cu ochi buni schimbarea introdusa din 2019 in organizarea turneelor de Mare Slem si o da drept exemplu pe Simona Halep.

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a decis ca incepand cu anul 2019 la cele patru turnee majore din calendar sa fie redus numarul capilor de serie de la 32 la 16.

Consecinta directa a acestei modificari ar fi ca jucatoarele de top s-ar putea intalni in fazele de inceput ale turneelor si Radwanska ofera exemplul Simonei Halep de la US Open 2017.

Cotata cu sansa a doua la castigarea turneului de Mare Slem de la New York, Halep a avut nesansa ca in primul tur sa o intalneasca pe Maria Sharapova, jucatoare care primise un wild card din partea organizatorilor.

“Nu sunt sigura ca este corect, mai ales ca ai muncit din greu sa ajungi cap de serie, inclusiv jucatoarele de la 16 la 32. Nu cred ca este o regula buna”, a spus Radwanska pentru sport360.com

“Poate ca a fost bine pentru televiziuni si toata lumea a fost incantata despre un asemenea meci precum Halep cu Sharapova. In ceea ce le priveste pe ele nu cred ca au fost foarte bucuroase. Chiar si invingatoarea, nimeni nu vrea un astfel de meci in primul tur”, a mai spus jucatoarea poloneza.

Antrenorul lui Halep saluta noile reguli din tenis



Radwanska o da exemplu pe Halep cand critica schimbarea regulamentului