Tenis

Pe ce loc ar putea ajunge Simona Halep dupa Wimbledon

Calificata pentru a doua oara in istorie in semifinalele Grand Slam-ului londonez de la Wimbledon, Simona Halep ar putea face un salt important in clasamentul mondial WTA.

Simona Halep a inceput turneul de pe locul 7 al ierarhiei mondiale si indiferent de ce va face de acum inainte si-a asigurat o urcare de o pozitie.

In clasamentul actualizat in timp real Halep a urcat deja o pozitie si se afla pe sase, cu 4713 puncte, iar o eventuala calificare in finala ar duce-o la 5233 puncte, ceea ce inseamna pozitia a 4-a in clasamentul WTA.

Chiar si daca va castiga turneul de la Wimbledon, caz in care ar ajunge la 5933 puncte, Halep nu va putea urca mai sus de locul patru.

Primele trei pozitii vor ramane nemodificate dupa Wimbledon, in pofida eliminarilor premature suferite de Ashleigh Barty (6605 puncte), Naomi Osaka (6257) si Karolina Pliskova (6055).

In lupta pentru locul patru este angrenata si Elina Svitolina, adversara Simonei Halep din semifinale.Pe ce loc ar putea ajunge Simona Halep dupa Wimbledon