Tenis

Nadal – Anderson, finala masculina de la US Open

Sursă foto: twitter.com/usopen

Spaniolul Rafael Nadal si sud-africanul Kevin Anderson vor disputa finala masculina de la US Open 2017.

In varsta de 31 ani, Anderson atinge cea mai mare performanta din cariera prin calificarea in ultimul act al unui turneu de Mare Slem.

Anderson, favorit numarul 28 la inceputul turneului, l-a eliminat in semifinale pe spaniolul Pablo Carreno Busta scor 4-6, 7-5, 6-3, 6-4.

Niciodata pana acum Anderson nu depasise sferturile la un turneu major si niciodata de la introducerea clasamentului ATP in 1973 un jucator clasat in afara topului 30 nu se calificase pana acum in finala de la US Open.

Nadal, de 15 ori castigator de Mare Slem, a trecut peste un set pierdut si l-a invins in patru acte pe argentinianul Juan Martin Del Potro, cu 4-6, 6-0, 6-3, 6-2.

Dupa pierderea primului set Nadal a revenit fabulos cu o serie de noua game-uri la rand castigate in care i-a lasat adversarului doar zece puncte.

Del Potro a platit in final pret meciurilor maraton cu Dominic Thiem, cand a revenit de la 0-2 la seturi, si Roger Federer, o victorie fabuloasa in patru seturi. Aceasta dupa ce fusese chinuit si de un virus stomacal.



Nadal – Anderson, finala masculina de la US Open