Tenis

Na Li, prima chinezoaica din istorie in semifinalele Turneului Campioanelor

Jucatoarea Na Li s-a calificat, vineri seara, in semifinalele Turneului Campioanelor de la Istanbul dupa ce a obtinut a treia victorie consecutiva in Grupa Alba.

Li a invins-o pe Victoria Azarenka din Belarus, a doua favorita a turneului, cu 6-2, 6-1 si marcheaza astfel o premiera pentru tenisul din China.

Daca va castiga meciul din semifinale si va ajunge in marea finala, Na Li va urca pe locul 3 mondial la inceputul saptamani viitoare.

Li va fi astfel cea mai bine clasata jucatoare asiatica din istorie, dupa ce japoneza Kimiko Date-Krumm a ocupat locul patru mondial in anii 90. De asemenea Li s-a mai aflat pe acest loc 4 in cariera.

Jelena Jankovici a profitat de victoria lui Li si s-a calificat de pe locul al doilea in Grupa Alba, urmand a juca sambata impotriva liderei mondiale Serena Williams.

Serena Williams a fost prima jucatoare calificata in semifinale, lidera mondiala obtinand accesul in careul de asi inca de joi seara.

Na Li o va infrunta pe cehoaica Petra Kvitova in cealalta semifinala.Na Li, prima chinezoaica din istorie in semifinalele Turneului Campioanelor