Tenis

Mihaela Buzarnescu n-are loc la Bucuresti desi face senzatie in circuitul ITF

Sursă foto: twitter.com

La cei 29 de ani ai sai, Mihaela Buzarnescu traverseaza de departe cel mai bun an din cariera ei profesionista. 

A castigat deja patru turnee ITF si ocupa cea mai buna pozitie in ierarhia mondiala, locul 139 WTA dupa un salt impresionant de 74 de pozitii.

In acest moment, dupa Simona Halep care ne reprezinta la cel mai inalt nivel, Buzarnescu este jucatoarea din Romania cu cel mai impresionant progres in tenisul mondial.

Locul 155 in urma cu sase ani, Buzarnescu coborase pe 891 in 2014, dupa care a inceput cursa de revenire cu patru turnee ITF castigate in 2015.

Anul acesta jucatoarea de mana stanga nascuta la Bucuresti a castigat cele mai mari turnee din cariera, trei concursuri de 60.000 de dolari premii la Hodmezovasarhely, Izmir si Versmold, precum si un turneu de 25.000 de dolari la Getxo.

La ultimul turneu castigat, cel de la Versmold (Germania) pe zgura, Buzarnescu n-a pierdut niciun set in cele cinci meciuri, iar in finala a dispus de austriaca Barbara Haas, cu 6-0, 6-2.

Si cu toate acestea, Buzarnescu n-a avut loc pe tabloul turneului WTA de la Bucuresti, unde organizatorii au preferat sa ofere trei invitatii unor tinere jucatoare aflate la inceput de drum: Elena-Gabriela Ruse, Irina Bara si Jacqueline Cristian.

Intrebat intr-o conferinta de presa daca Buzarnescu n-ar fi meritat la randul sau o invitatie, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a declarat ca decizia de acordare a wild card-urilor a apartinut Comisiei Tehnice “in urma unei analize amanuntite”.



Mihaela Buzarnescu n-are loc la Bucuresti desi face senzatie in circuitul ITF