Miami Open

Sorana Cîrstea, eliminată în semifinale la Miami. A pierdut incredibil primul set de la 5-2!

Jucătoarea Sorana Cîrstea a ratat, vineri noapte, calificarea în finala turneului Miami Open, competiție de categorie WTA 1000, după un meci contra Petrei Kvitova (favorita 12) pe care l-a controlat destul de autoritar în primul act, când a ratat și două mingi de set. Kvitova s-a impus cu 7-5, 6-4.

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru Sorana Cîrstea. Aceasta a salvat prima minge de break, după care a rupt echilibrul distanțându-se la 5-2

Scor la care jucătoarea din România a condus cu 30-0 pe serviciul advers. Până la urmă Kvitova și-a câștigat game-ul de serviciu cu patru puncte la rând. 

Sorana Cîrstea a servit apoi la 5-3 pentru câștigarea primului set și a avut două șanse de a trece în avantaj la 40-15. 

Kvitova a întors incredibil scorul și din acel moment până la 2-0 în debutul setului secund fostul număr 2 mondial nu s-a mai oprit dintr-un asalt furibund în joc și pe tabelă. 

Cîrstea a reușit până la urmă să pună frână game-urilor care se adunau rapid în contul adversarei, dar a părut că nu mai are soluții după pierderea primului set la Miami Open. 

Un break a făcut până la urmă diferența și Kvitova s-a impus în final, cu 7-5, 6-4. 

Sorana Cîrstea rămâne cu cea mai bună performanță din carieră și prima prezență într-o semifinală de turneul WTA 1000 după un deceniu. 

Cîrstea urcă nu mai puțin de 33 de locuri în clasamentul WTA după acest turneu până pe locul 41! 

Finala de la Miami se va disputa între Elena Rybakina și Petra Kvitova, cu jucătoarea din Kazahstan în cursă pentru ”Sunshine Double”, adică obținerea titlului la Indian Wells și Miami în același an. 

Scorul la general este egal (1-1), după ce Kvitova a învins-o pe Rybakina în debutul acestui an la Adelaide. 



Sorana Cîrstea, eliminată în semifinale la Miami. A pierdut incredibil primul set de la 5-2!