Miami Open

Ce victorie! Irina Begu o elimina pe principala favorita de la Miami Open

Sursă foto: https://twitter.com/tennisromania/

Irina Begu a obtinut, joi noapte, una dintre cele mai mari victorii din cariera.

Jucatoarea din tara noastra clasata pe locul 70 WTA a invins-o in doua seturi pe Aryna Sabalenka din Belarus, a cincea jucatoare a lumii si principala favorita de la Miami Open, cu 6-4, 6-4.

Sabalenka a inceput meciul la serviciu si a castigat game-ul inaugural, dupa care Begu a salvat o minge de break pentru 1-1.

S-a mers apoi cap la cap cu serviciul pana la 3-3, cand Irina Begu a reusit break-ul la zero, preluand conducerea in premiera pe tabela.

Un avantaj pe care avea sa-l mentina pana la finalul setului, Begu punand punct primului set cu un game solid de serviciu.

Scenariul din primul set s-a repetat si in debutul actului secund. Sabalenka a inceput la serviciu (1-0), dupa care Begu a salvat nu mai putin de trei sanse de break pentru 1-1.

54.400 de dolari primeste Begu pentru calificarea in turul 3

Imediat jucatoarea noastra a atacat cu break (2-1), pentru a se distanta apoi la doua lungimi, nu inainte de a fi salvat o sansa de break a adversarei.

Begu a salvat o alta minge de break, desprinzandu-se decisiv la 5-3.

"Cred ca am fost constanta pe tot parcursul meciului. Am servit bine, am jucat pentru fiecare minge, am incercat sa rezist si asta a fost foarte important pentru mine", a spus Begu dupa meci.

In turul al treilea Begu va intalni tot o jucatoare din Belarus, pe Aliaksandra Sasnovich, aceasta eliminand-o in actul secund pe rusoaica Daria Kasatkina.

Begu urca sase locuri in ierarhia mondiala actualizata in timp real si ajunge pe 64.

Opt victorii in 14 meciuri a obtinut Begu in 2022, cel mai bun rezultat al ei fiind semifinala de la Sankt Petersburg.

La Miami cea mai buna performanta pentru Begu este faza optimilor de finala, in urma cu sase ani.



Ce victorie! Irina Begu o elimina pe principala favorita de la Miami Open