Tenis

GAME cu GAME Simona Halep - Johanna Konta in turul 3 la Wuhan. Meciul cu deznodamant incredibil

Ati urmarit in aceasta pagina, miercuri dupa ora 13:30, meciul pe care Simona Halep l-a sustinut in turul 3 la Wuhan Open, turneu de 2.5 milioane de dolari.

FINAL Halep - Konta 3-6 6-3 5-7

15:57 Deznodamant putin asteptat in acest meci. Halep a condus cu 5-1 in decisiv, dar Konta revine neverosimil si castiga cu 7-5.

SET 3, 5-7 Dupa ce a servit de doua ori pentru castigarea meciului, acum Halep se vede nevoita sa serveasca sub presiune pentru a ramane in meci. Minge de meci pentru Konta dupa o greseala cu reverul comisa de Simona!

SET 3, 5-6 Minge de game ratata de Konta cu un slice in fileu, dar Halep "o ajuta" cu o minge trimisa afara. Cinci game-uri pierdute la rand de Halep.

SET 3, 5-5 Halep serveste a doua oara pentru meci, dar Konta castiga primele puncte (0-30). Doua mingi de 5-5 pentru Konta si aceasta reuseste ceea ce mai devreme parea imposibil. Incredibil ce se intampla!

SET 3, 5-4 Konta o surprinde pe Halep cu un forehand in diagonala si este egalitate la loviturile castigatoare in acest meci (24-24). Al treilea game la rand obtinut de britanica, aceasta revenind de la 1-5 in decisiv.

SET 3, 5-3 Halep serveste pentru castigarea meciului. Konta loveste devreme si o prinde pe Simona descoperita pe forehand. Urmeaza un serviciu la mediana din partea stanga (15-15). Halep trimite in fileu la 30-15, un punct foarte important, iar Konta face rost de o sansa nesperata de break. Dubla greseala comisa de Halep la minge de break. Konta se agata de acest meci.

SET 3, 5-2 Konta ramane in meci dupa un game obtinut rapid, dar in care Halep a pus o scurta senzationala.

SET 3, 5-1 In loc de 40-15 se face 30-30 dupa ce Halep a trimis mingea in diagonala. Lungul liniei era complet liber. Sansa de re-break pentru Konta, dar Halep acopera senzational terenului si pune un forehand decisiv. In cele din urma Halep castiga game-ul, unul foarte dificil, de mare lupta.

SET 3, 4-1 Doua puncte castigate de Halep pe serviciul advers (0-30). Presiune mare pe Konta in acest game de serviciu si sunt trei mingi de break pentru Halep. Jucatoarea noastra o cheama pe Konta cu un slice la jumatatea terenului, iar britanica, vizibil incurcata, trimite afara.

SET 3, 3-1 Halep revine de la 15-30 in acest game de serviciu. Ce forehand rateaza Simona la minge de game. A trimis in fileu cu tot terenul in fata. Konta urca la fileu pe urmatoarea minge si o pedepseste pe Halep. Din fericire Konta trimita afara cu forehand-ul in diagonala scurta a terenului. Greseste inca o data Konta, iar Halep se desprinde din nou.

SET 3, 2-1 Retur trimis afara de Halep si Konta ramane in acest decisiv. Un break diferenta in favoarea Simonei. Jose Manuel Garcia, antrenorul britanicei, coboara la aceasta pentru a-i oferi indicatii.

SET 3, 2-0 Halep se distanteaza pe tabela cu break in fata. La cum arata jocul ne indreptam spre o victorie a favoritei noastre, dar sa nu ne grabim.

SET 3, 1-0 Incepe decisivul cu Johanna Konta la serviciu. Aceasta salveaza o minge de break intr-un moment cand statistica arata numarul total de puncte castigate de ambele parti: 62-62. Un echilibru perfect in acest meci. Konta trimite cu reverul in fileu si Halep incepe decisivul cu un break.

STATISTICA: Mai putine erori nefortate pentru Halep in setul doi, mai multe urcari la fileu si un procentaj de doar 60% pentru Konta la primul serviciu, cel care a pus atatea probleme in primul act.

SET 2, 6-3 Minge de set pentru Halep dupa un punct urias la 30-30. Halep inchide setul cu un prim serviciu decisiv.

SET 2, 5-3 Konta serveste cu mingi noi, dar Halep o surprinde cu un rever in lung de linie. Minge de break pentru Halep de care jucatoarea noastra profita. Halep va servi pentru trimiterea meciului in decisiv.

SET 2, 4-3 Trei mingi de break pentru Konta. Toate cele trei sanse sunt anulate de Halep cu un serviciu sigur. Dubla greseala comisa de Halep la minge de 5-2. Vine si a doua dubla in acest game, iar Konta face break-ul. Ce sansa pentru britanica.

SET 2, 4-2 Revenire de la 15-30 pentru Konta pe propriul serviciu si aceasta ramane la un break distanta de Halep.

SET 2, 4-1 Konta pune probleme pe serviciul doi si o surprinde pe Halep cu un retur castigator, dar Simona gaseste un unghi bun la urmatorul serviciu tot pe a doua minge (40-15). Game inchis de Halep dupa un punct foarte spectaculos si intens.

SET 2, 3-1 Pentru al doilea game consecutiv Halep are doua mingi de break. Inca o dubla greseala comisa de britanica. De aceasta data se produce break-ul dupa un retur care a facut ravagii de cealalta parte a fileului. Halep preia controlul partidei.

SET 2, 2-1 Schimb aprig de mingi la 30-15 pe serviciul Simonei. Jucatorea noastra apasa pe fiecare lovitura si o forteaza pe britanica sa trimita afara. Game Simona in cele din urma dupa o urcare la fileu. Lobul Johannei Konta iese mult afara.

SET 2, 1-1 Prima dubla eroare comisa de Konta in acest meci (0-30). Excelent forehand gasit de Simona in lung de linie. Sunt doua mingi de break, primele in acest meci pentru jucatorea noastra. Ambele sanse de break sunt anulate de Konta cu serviciul si britanica egaleaza pe tabela.

SET 2, 1-0 Halep incepe la serviciu setului al doilea. Doua puncte la rand obtinute de Konta (40-40), dar conta pune primul game pe tabela. Halep conduce in premiera in acest meci.

STATISTICA: 73% procentajul Johannei Konta in primul set. Nici Simona nu a servit rau (63%), insa diferenta a fost facuta de puncte jucate cu serviciul secund.

SET 1, 3-6 Halep pune presiune pe serviciul adversarei, dar o minge la limita duce scorul la 30-30. La Wuhan lipseste sistemul hawk-eye. Konta gaseste exteriorul si o forteaza pe Halep sa returneze afara, iar britanica inchide primul set dupa 33 de minute. Aceasta a revenit de la 15-30 cu un serviciu impecabil.

SET 1, 3-5 Halep serveste bine in acest game, se duce rapid la 40-0. Urmeaza doua erori nefortate si game-ul se strange. Primul serviciu intra la minge de game.

SET 1, 2-5 Un serviciu fara cusur din partea britanicei. Halep nu are deocamdata raspuns la acest capitol, dar pentru a doua oara in acest meci fileul este de partea ei (30-15). Simona este atrasa cu o scurta la fileu, ajunge mingea, dar i-o trimite in racheta adversarei. Konta la un singur game de castigarea setului.

SET 1, 2-4 Halep ridica nivelul jocului si schimba tactica din mers. Pana acum in acest game i-a servit doar pe rever adversarei (40-15). Se pare ca aceasta este reteta succesului. Halep revine la doua lungimi pe tabela.

SET 1, 1-4 Konta serveste in continuare la un nivel ridicat cu primul, dar din fericire pentru noi a inceput sa comita din ce in ce mai multe erori nefortate (15-30). Britanica recupereaza dupa doua erori comise de Halep si se vad primele semne de nemultumire la Halep. Replica printr-un forehand bine plasat in lungul liniei (40-40). Konta schimba directia cu reverul, serviciul o ajuta si astfel se mentine diferenta de un break.

SET 1, 1-3 Forehand castigator in lung de linie pentru Halep (15-0), urmat insa de o minge afara trimisa cu rama (15-15). Retur afara trimis de Konta la 30-30 si Halep are sansa primului game. Doua erori nefortate comise la rand de britanica. Ramane un break diferenta.

SET 1, 0-3 Halep este mai agresiva la retur si arata ca vrea sa-si ia rapid inapoi break-ul cedat anterior (0-15). Multe greseli cu forehand-ul comise de Simona si Konta intoarce scorul (40-15). Al treilea game consecutiv pentru Konta, o jucatoare care nu evolueaza fabulos, dar comite putine erori nefortate.

SET 1, 0-2 Dubla greseala comisa de Halep la 15-15. Konta trimite afara cu lovitura de forehand (30-30), dupa care da afara cu reverul. Minge de game pentru Halep anulata de Konta cu un forehand castigator. Simona revine in avantaj cu primul sau as in acest meci. Doua mingi gresite de Halep o aduc pe britanica la sansa de break si aceasta inchide game-ul cu un demi vole din apropierea fileului.

SET 1, 0-1 Konta serveste bine in debut si castiga primul game la zero. Un prim game de acomodare pentru Halep.

13:38 Incepe meciul cu Johanna Konta la serviciu.

13:37 In loja Simonei se afla si mama acesteia, care a insotit-o la turneele din Asia.

13:35 Cele doua jucatoare se afla la incalzire. Acoperisul arenei centrale de la Wuhan este tras si astfel meciul nu va fi perturbat de conditiile atmosferice. Ploua in acest moment la Wuhan.

Principala favorita a turneului de la Wuhan, Halep o intalneste in premiera pe Johanna Konta, cea mai valoroasa jucatoare a tenisului britanic.

Konta, locul 66 mondial in acest moment, a eliminat-o prin abandon in turul 2 pe Victoria Azarenka din Belarus dupa ce ii luase primul set cu 6-4.

Halep si Konta nu s-au mai intalnit niciodata pana acum in circuit. Totusi, cele doua au mai jucat un meci in Fed Cup, meci castigat de Halep in doua seturi.

Simona Halep a ajuns, marti, la cota 40 de victorii pe hard, fiind regina acestui sezon pe suprafata dura.

[news-115919[



GAME cu GAME Simona Halep - Johanna Konta in turul 3 la Wuhan. Meciul cu deznodamant incredibil