Tenis

Asa am trait: Simona Halep - Jelena Ostapenko in finala la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Simona Halep a disputat pentru a doua oara in cariera cu trofeul pe masa la Roland Garros. In 2014 a fost invinsa la mare lupta de Maria Sharapova, insa acum jucatoarea noastra pornea ca mare favorita in fata revelatiei Jelena Ostapenko, locul 47 mondial la startul turneului.

FINAL Halep - Ostapenko 6-4, 4-6, 3-6 click pentru streaming live 

INFO: Toate meciurile de la Roland Garros se pot viziona cu streaming live pe Betano TV. Imaginile video live sunt libere pentru utilizatorii inregistrati ai casei de pariuri online Betano.com care dețin un sold de minimum 50 de bani (0,50 lei). Apasă aici pentru lista completă de meciuri cu streaming live

SET 3, 3-6 Minge de meci Ostapenko dupa un retur formidabil in diagonala scurta a terenului. Cine ar fi crezut? Ostapenko inchide meciul dupa o ora si 59 de minute cu un nou retur castigator.

SET 3, 3-5 Ostapenko isi face serviciul si se apropie la un game de castigarea meciului. Halep cu spatele la zid. Doar o minune o mai poate readuce in meci.

SET 3, 3-4 Lovitura grea primita de Halep. La minge de break pentru Ostapenko intervine fileul si mingea cade in terenul Simonei. 

SET 3, 3-3 Ostapenko egaleaza la trei asa cum a facut-o si in setul anterior. Antrenoara Anabel Medina Garrigues ii face semn ca doar cu mintea poate castiga finala.

SET 3, 3-2 Ce sansa pentru Halep la o minge de break. Ostapenko ataca furios serviciul doi si mingea se opreste in fileu. Mare sansa! Ostapenko face pana la urma break-ul dupa un retur care prinde linia din spatele terenului. Nimic de facut pentru Halep.

SET 3, 3-1 Break pentru Halep si se aud incurajari puternice. E momentul ca Halep sa sprinteze spre acest mult visat titlu de Mare Slem.

SET 3, 2-1 Halep ramane la conducere dupa un game solid la serviciu in care a reusit un punct castigator cu forehand-ul mai aproape de ce stie sa faca atunci cand ia jocul pe cont propriu.

SET 3, 1-1 Game de serviciu si pentru Ostapenko.

SET 3, 1-0 Halep serveste in deschiderea decisivului, dar in continuare este intrata intr-un tunel si merge pe sarma salvand in extremis doua mingi de break.

SET 2, 4-6 Trei mingi de set pentru Ostapenko si letona trimite meciul in decisiv de la 3-0 pentru Halep.

SET 2, 4-5 Break la zero reusit de Ostapenko si in acest moment a devenit clar ca Halep trebuie sa schimbe tactica renuntand la acest tenis procentaj. Este numarul unu mondial virtual si trebui sa arate ceva tenis adevarat.

SET 2, 4-4 Halep egaleaza cu break, unul venit tot pe fondul erorilor nefortate comise de Ostapenko. Le-am pierdut si numarul acum, dar sunt peste 30. Halep opreste seria de patru jocuri la rand ale letonei.

SET 2, 3-4 Moment dificil pentru Halep cu doua mingi de break de apara Ostapenko pune umarul la salvarea acestora si se ajunge in prelungiri. O minge pe linie validata de arbitrul de scaun o aduce pe Ostapenko din nou in avantaj. Break-ul se produce si publicul e in delir. Vrea sa vada in continuare tenis.

SET 2, 3-3 Doua mingi de break Halep dupa un forehand trimis afara de Ostapenko. Din pacate pentru noi ambele sunt anulate de jucatoarea din Letonia si Ostapenko egaleaza scorul. Ce sanse a ratat Halep in acest game! Sa nu le regrete mai tarziu.

SET 2, 3-2 Dintr-odata Ostapenko prinde aripi si recupereaza break-ul. In loc de un 4-0 mai aproape de adevar cu perspectiva de 5-0, scorul se strange la 3-2. Publicul neutru o incurajeaza pe letona in speranta unui meci cat mai lung.

SET 2, 3-1 Ostapenko isi pierde usor busola si Halep are minge de break. Rateaza forehand-ul dintr-o pozitie dificila si se ajunge la egalitate. O dubla greseala comisa de Ostapenko ii aduce Simonei a doua sansa de break in acest game patru. Halep cauta lovitura decisiva cu forehand-ul, dar rateaza tinta. Ostapenko isi castiga game-ul la mare lupta si poate lua aici o gura importanta de oxigen.

SET 2, 3-0 Halep isi consolideaza avantajul din acest set dupa un game in care a avut 40-0 si s-a vazut egalata dupa trei puncte la rand ale adversarei. In stilul lui Rafa Nadal, cu toate mingile returnate in teren, Halep a invitat-o pe Ostapenko la comiterea unei noi erori.

SET 2, 2-0 Retur formidabil reusit de Halep pe serviciul doi la 30-30. Sansa de break pentru Halep anulata insa de un forehand castigator al adversarei. Osapenko mai anuleaza o minge de break a Simonei. Doua erori nefortate comise de letona si break Halep. Ostapenko incepe sa-si piarda cumpatul, iar varsta isi spune cuvantul. 28-3 raportul erorilor nefortate si meciul nu s-a terminat.

SET 2, 1-0 Doua mingi de break salvate de Halep si jucatoarea noastra incepe in avantaj acest set secund.

16:51 Halep serveste in deschiderea setului secund.

SET 1, 6-4 Ostapenko rateaza un forehand in lung de linie si Halep are 15-0 la primire. Deja 21-2 raportul erorilor nefortate. Se redreseaza insa formidabil aceasta Ostapenko printr-o lovitura castigatoare in diagonala. Baltica e clar intrata pe teren cu gandul unei ofensive totale, insa Halep ii da peste racheta ajungand in extremis o scurta la fileu (15-30). Minge de set pentru Halep si Ostapenko ii ofera setul jucatoarei noastre cu un forehand trimis afara.

SET 1, 5-4 Darren Cahill o incurajeaza pe Simona dupa un forehand castigator al adversarei. Mai vine unul pe o noua minge prea scurta si Ostapenko punctea la impresia artistica fiind jucatoarea mai ofensiva. Halep ramane in asteptare si joaca la greseala adversarei. Un prim serviciu bine pozitionat ii aduce minge de game Simonei, iar sportiva noastra o atrage pe Ostapenko intr-un schimb lung terminat cu minge afara din partea letonei.

SET 1, 4-4 In continuare Ostapenko ataca toate mingile pe sistemul ori la bal, ori la spital, in timp ce Halep joaca mai degraba un tenis economicos si cu mingi destul de scurte asteptand greseala adversarei. Si acestea vin, chiar doua la rand, astfel ca de la 40-15 se ajunge in prelungiri. Ostapenko ramane jucatoare mai spectaculoasa si o surprinde din nou pe Simona cu o lovitura dificila. 

SET 1, 4-3 Halep se duce rapid la 40-15 pe propriul serviciu, dar Ostapenko mai scoate din racheta un rever castigator in lung de linie. Pana acum letona e prima la lovituri decisive. Acelasi rever in lung de linie ii aduce minge de break lui Ostapenko. Pe Halep nu o ajuta primul serviciu, dar noroc cu mingea lunga trimisa afara de baltica. In cele din urma primul serviciu pus in teren ii aduce game-ul Simonei. Raportul erorilor nefortate e de 1-13 in defavoarea lui Ostapenko. Noua dintre acestea pe rever, lovitura preferata a letonei.

SET 1, 3-3 Dubla greseala Ostapenko si Halep are trei sanse de re-break. Am mai vazut filmul acesta si mai devreme in set, numai ca de aceasta data Halep inchide rapid game-ul cu break la zero.

SET 1, 2-3 Ostapenko speculeaza serviciul doi mai moale al Simonei si face punctul cu returul castigator, dupa care reuseste un rever in diagonala (15-30). Are si sansa jucatoarea din Letonia la un forehand care prinde banda terenului si ajunge in teren. Halep trimite afara, iar Ostapenko isi trece in cont al doilea break revenind la conducere.

SET 1, 2-2 Inca o eroare nefortata in dreptul lui Ostapenko, a 6-a, in timp ce Halep n-a comis decat una in primele trei jocuri. Letona reuseste o super lovitura castigatoare din alergare, un punct de moral prin care ajunge la 30-15. Pune apoi inca un forehand in teren pentru 40-15 si inchide game-ul dupa ce returul lui Halep se opreste in fileu. 2-2 dupa 11 minute, ceea ce inseamna ca avem un meci rapid pana acum.

SET 1, 2-1 Halep revine la serviciu si o face excelent (40-0) pe fondul inmultirii erorilor in jocul lui Ostapenko. Suporterii Simonei sunt extrem de prezenti si galagiosi, ceea ce e foarte bine.

SET 1, 1-1 Primele puncte si pentru Halep in aceasta finala (0-30). Ostapenko trimite cu forehand-ul in fileu, iar Halep are trei mingi de rebreak. Rateaza forehand-ul castigator in diagonala si mai raman doua sanse. In cele din urma Ostapenko trimite afara un forehand si Halep egaleaza scorul.

SET 1, 0-1 Ostapenko ataca de la prima minge si o surpinde pe contre pied pe Simona. Trei mingi de break pentru sportiva din Letonia. Ostapenko face break la zero dupa un rever castigator in lung de linie.

16:13 Incepe finala cu Halep la serviciu.

16:11 Meciul este arbitrat din scaun de un francez, Renaud Lichtenstein.

16:05 Ostapenko a castigat tragerea la sorti si alege sa inceapa meciul la primire. Asadar Halep va avea serviciul in debut.

16:04 Aproape ca nu mai e niciun loc neocupat pentru aceasta finala. Jucatoarele se pregatesc de tragerea la sorti.

16:02 Simona Halep inainte de a intrat pe teren: "Sper sa fie un meci bun. Voi face ce tot ce stiu mai bine pentru a castiga".

16:01 Jelena Ostapenko: "Sunt foarte bucuroasa sa fiu in finala. Voi da totul pentru un rezultat bun"

15:59 Trofeul Suzanne Lenglen este adus in arena in cadrul unei ceremonii speciale. 

15:56 Jucatoarele sunt pregatite sa intre pe teren. Intre timp gradul de ocupare a locurilor din arena Philippe Chatrier este de aproape suta la suta. Vreme insorita la Paris fara amenintare de ploaie.

Cele doua jucatoare nu s-au mai intalnit pana acum niciodata intr-un meci din circuit sau vreo alta competitie ITF.

Pentru Simona Halep meciul de sambata are o miza dubla: primul titlu de Mare Slem din cariera si locul unu in clasamentul mondial.

"Este o mare provocare, o mare sansa pentru mine", a spus Simona inaintea finalei.

Halep ar acumula 7550 de puncte in cazul unei victorii si ar trece in fata nemtoaicei Angelique Kerber (7035 puncte). In cazul unui esec, Halep ar ocupa locul doi mondial, cu 6850 puncte.

Pana in finala, Halep le-a invins, pe rand, pe Jana Cepelova (6-2, 6-3), Tatjana Maria (6-4, 6-3), Daria Kasatkina (6-0, 7-5), Carla Suarez Navarro (6-1, 6-1), Elina Svitolina (3-6, 7-6, 6-0) si Karolina Pliskova (6-4, 3-6, 6-3).

Doar pentru a doua oara in cariera prezenta pe tabloul principal de la Roland Garros, Ostapenko a ajuns in finala eliminandu-le pe urmatoarele jucatoare: Louise Chirico (4-6, 6-3, 6-2), Monica Puig (6-3, 6-2), Lesia Tsurenko (6-1, 6-4), Samantha Stosur (2-6, 6-2, 6-4), Caroline Wozniacki (4-6, 6-2, 6-2) si Timea Bacsinszky (7-6, 3-6, 6-3).

Asadar patru meciuri de trei seturi pentru Ostapenko, jucatoare care la cei doar 20 ani pe care i-a implinit chiar in timpului turneului a revenit de trei ori de la 0-1 la seturi.

In acest an Ostapenko a disputat o finala la Charleston si alte doua semifinale, la Auckland si Praga.



Asa am trait: Simona Halep - Jelena Ostapenko in finala la Roland Garros