Tenis

Asa am trait Simona Halep - Elise Mertens in finala de la Doha. Finala intrerupta din "motive" medicale!

Sursă foto: https://twitter.com/QatarTennis/

Simona Halep a disputat prima finala din 2019, la Doha in Qatar, contra lui Elise Mertens din Belgia.Nu ai TV? Apasa aici pentru a vedea meciul live video.

Doha - FINALA SET 1 SET 2 SET 3
Simona Halep (ROU) 6 4 3
Elise Mertens (BEL) 3 6 6

SET 3, 3-6 In mod evident depasita din punct de vedere fizic, Halep isi cedeaza serviciul si titlul este obtinut de Mertens.

SET 3, 3-5 Halep pare ajunsa cu resursele la limita. De la 30-30 a ratat doua mingi de pe loc si Mertens scapa de presiune.

SET 3, 3-4 Raspunde si Halep cu un game alb, dar jucatoarea noastra acuza o problema la spate! Speram sa nu fie ceva grav, stiuta fiind problema Simonei din finalul anului trecut.

SET 3, 2-4 Game la zero adjudecat de Mertens. Belgianca se distanteaza din nou in acest set decisiv.

SET 3, 2-3 Halep pierde un game in care a servit la 40-30. Vizibil suparat aceasta a transmis un mesaj spre loja ei, insa reactia lui Teo Cercel arata ca nu s-a inteles ce acuza Simona.

SET 3, 2-2 Rebreak Halep intr-un game in care Mertens a castigat un singur punct.

SET 3, 1-2 Halep reduce din diferenta dupa un game rapid adjudecat la zero.

SET 3, 0-2 Mertens isi castiga game-ul de serviciu dupa nu mai putin de 16 puncte jucate. Halep a avut doua sanse de break!

SET 3, 0-1 Nu prea mai functioneaza multe in jocul Simonei. De la 40-30 aceasta comite doua erori nefortate la rand si game-ul intra in contul adversarei.

SET 2, 4-6 Mertens inchide setul cu o lovitura castigatoare in coltul terenului, dupa ce Halep anulase cu un challenge prima minge de set. Un set al carui deznodamant a fost decis pana la urma de acel timeout medical cerut de belgianca si care a scos-o din ritm pe Halep. De la 2-0 jucatoarea noastra nu si-a mai gasit locul in teren si a devenit din ce in ce mai nervoasa.

SET 2, 4-5 Break la zero obtinut de Mertens pe fondul unei nervozitati evidente din partea Simonei Halep. Belgianca se afla in premiera la conducere in acest meci!

SET 2, 4-4 Mertens castiga un game in care a revenit de la 0-30.

SET 2, 4-3 Halep e vizibil iritata de intreruperea de mai devreme si nu erupe decat dupa ce anuleaza o minge de break a adversarei. Simona isi castiga in cele din urma game-ul de serviciu.

SET 2, 3-3 Doua mingi de break salvate de Mertens, care apoi inchide game-ul cu doua lovituri castigatoare la rand. Cred ca ne-am lamurit ca "problema" la spate de mai devreme a fost doar o strategie menita sa o scoata din ritm pe Halep.

SET 2, 3-2 Halep salveaza minge de break si pune lucrurile in ordine revenind in fata pe tabela. Spatele lui Mertens e ca nou!

SET 2, 2-2 Game-ul de serviciu revine lui Mertens, dar nu inainte ca Halep sa fi avut minge de break.

18:07 Mertens revine pe teren mai sprintena ca oricand fiind hotarata sa rastoarne scorul. Problema de la spate a disparut ca prin minune!

18:01 Timeout medical solicitat de Mertens pentru o presupusa problema la spate. Jucatoarea belgiana se retrage la vestiare cu fizioterapeuta turneului. Halep ramane pe banca invelita in prosop.

SET 2, 2-1 Seria Simonei e intrerupta de un break reusit de Mertens dupa cateva erori nefortate din partea numarului doi mondial virtual.

SET 2, 2-0 Mertens e coplesita si pare pierduta complet in aceste momente. Un nou break reusit de Halep: 20-1 raportul punctelor in ultimele cinci game-uri. Dominare totala din partea Simonei.

SET 1, 1-0 Halep incepe cu game la zero pe propriu serviciu si sunt deja patru game-uri la rand fara punct obtinut de Mertens!

SET 1, 6-3 Mertens trimite afara cu reverul si sunt trei mingi de set pentru Halep pe serviciul advers. Prima este de ajuns pentru ca Simona sa inchida setul dupa 34 de minute.

SET 1, 5-3 Pentru a doua oara in acest set Halep se distanteaza al doua game-uri. A mai condus cu 3-1 inainte ca Mertens sa recupereze.

SET 1, 4-3 Halep inca o data trece in fata in urma unui break la zero.

SET 1, 3-3 Din nou egalitate dupa ce Mertens a reusit al doilea break in acest set. Serviciul lui Halep in continuare nesigur.

SET 1, 3-1 Halep e prima care intrerupe seria break-urilor si izbuteste sa castige pe serviciu. Un game alb, al doilea la rand in dreptul favoritei noastre.

SET 1, 2-1 Se joaca intr-un ritm alert si Halep trece din nou la conducere de aceasta data dupa un break la zero.

SET 1, 1-1 Mertens isi ia repede inapoi break-ul cedat anterior. Un singur punct reusit de Halep pe propriul serviciu.

SET 1, 1-0 Senzational inceput de partida cu Halep care face break din a patra oportunitate. La ultima minge jucatoarea noastra a atacat decisiv cu dreapta in lungul liniei. 9 minute a durat acest game inaugural.

17:13 A inceput finala cu Mertens la serviciu.

17:06 Cele doua jucatoare au inceput incalzirea.


Mertens a produs surpriza prin eliminarea in semifinale a nemtoaicei Angelique Kerber, cu 6-4, 2-6, 6-1.

Aceasta va fi a treia intalnire intre Halep si Mertens dupa cele doua din 2018. Halep a castigat de fiecare data in minimum de seturi, 6-0, 6-3 la Madrid si 6-2, 6-1 la Roland Garros in optimile de finala. Ambele dispute au avut loc pe zgura.

Mertens are 23 ani si ocupa inaintea turneului de la Doha locul 21 in ierarhia mondiala.

Jucatoarea din Belgia are 4 victorii si 5 infrangeri in acest an.

Castigatoarea de la Doha primeste 470 puncte si 158.895 de dolari, in timp ce finalista se alege cu 305 puncte si 84.850 de dolari.

Indiferent de rezultat Halep va urca pe locul doi mondial incepabd de luni. 



Asa am trait Simona Halep - Elise Mertens in finala de la Doha. Finala intrerupta din "motive" medicale!