Tenis

Halep, calificare spectaculoasa in semifinale la Madrid

Sursă foto: twitter.com

Simona Halep s-a calificat in semifinalele turneului de la Madrid dupa un meci de o ora impotriva americancei Coco Vandeweghe, scor 6-1, 6-1.

Prima intalnire a celor doua a fost una care a curs intr-o singura directie si pe care Vandeweghe nu o va uita prea curand.

Halep si-a dominat autoritar adversara de la inceput si pana la sfarsit, si a facut tot ce a vrut pe teren.

Nici macar scurta rafala de ploaie aparuta in finalul setului al doilea n-a putut-o opri pe Halep din drumul sau triumfal spre careul de asi.

Cu acest succes, Halep isi recastiga oficial pozitia a 4-a in clasamentul mondial incepand cu saptamana viitoare.

Halep va juca pentru un loc in a treia finala din cariera la Madrid cu invingatoarea meciului dintre Anastasija Sevastova si Kiki Bertens, teoretic o adversara pe care o poate invinge la orice ora.

FINAL Halep - Vandeweghe 6-1, 6-1

14:08 Halep inchide meciul cu un rever spectaculos in diagonala scurta a terenului si se califica in semifinalele de la Madrid.

14:01 Jucatoarele revin pe teren si meciul continua. Ploaia s-a oprit, dar a inceput procedura de inchidere a acoperisului.

13:58 Meciul este oprit la 6-1, 4-1 si 30-0 pe serviciul lui Halep din cauza ploii care a inceput la Madrid. Se joaca pe central, unde terenul este prevazut cu acoperis retractabil. Jucatoarele raman la marginea terenului si se asteapta o decizie oficiala.

SET 2, 4-1 Primul game pentru Vandeweghe in acest set. Jucatoarea din SUA saluta publicul in semn de victorie, facand mai mult haz de necaz. Halep pastreaza doua break-uri avans si nu trebuie decat sa-si castige serviciul pana la final.

SET 2, 4-0 Meciul curge in favoarea Simonei Halep, jucatoare noastra fiind la doua game-uri distanta de calificarea in semifinale.

SET 2, 2-0 Primele sanse de break pentru Vandeweghe in acest meci. Halep le anuleaza si ramane la conducere.

SET 2, 1-0 Break pentru Halep in debutul setului secund. 

SET 1, 6-1 Halep inchide autoritar acest prim set in care nu i-a lasat prea multe sanse adversarei sale. Raportul erorilor nefortate a fost de 10-1 (Vandeweghe), iar jucatoarea americana n-a avut nici macar o sansa de break. Halep a concretizat doua din cele patru oportunitati.

SET 1, 5-1 Inca un break pentru Halep si aceasta va servi pentru castigarea primului set.

SET 1, 4-1 Un game solid de serviciu pentru Halep si aceasta se desprinde dupa doar 15 minute de la startul partidei.

SET 1, 3-1 Halep rupe echilibrul cu break. Vandeweghe rupe racheta de nervi si primeste avertisment din partea arbitrei din scaun. A fost un schimb lung la 30-40 cu Halep in defensiva, iar Coco a trimis in cele din urma in fileu.

13:05 A inceput meciul programat in debutul zilei de joi la Madrid cu Halep la serviciu.

Halep si Vandeweghe nu s-au mai intalnit niciodata pana acum in circuitul WTA.

Cu o eventuala victorie in acest meci Halep ar reveni pe locul patru in clasamentul mondial.

Aflata pe locul 20 mondial, Vandeweghe le-a eliminat pana acum la Madrid pe Kontaveit, Siegemund si Suarez Navarro.

Jucatoarea americana a jucat semifinala la Australian Open in debutul sezonului, acela fiind si cel mai bun rezultat al carierei de pana acum.



Halep, calificare spectaculoasa in semifinale la Madrid