Tenis

Halep trece de Bellis pentru un loc in semifinale la Doha. La un pas de primul loc WTA

Sursă foto: twitter.com/QatarTennis

Simona Halep s-a calificat, vineri, in semifinale la Doha dupa o victorie in doua seturi la Catherine Bellis, o jucatoare venita din calificari.

"Este o adversara dificila si a trebuit sa stau concentrata pana la final. Joaca bine in aparare, joaca repede si a fost greu sa schimb unghiurile. Am servit bine si am fost mai agresiva. Daca o sa se intample sa ajung din nou pe primul loc, o sa fie frumos. Eu doar joc tenis", a spus Halep dupa meciul castigat in 82 de minute cu Bellis.

O partida in care Halep a reusit 25 de puncte direct castigatoare si a comis 22 de erori nefortate.

Halep a avut o serie de sapte game-uri la rand, insa dupa un inceput cu break in setul secund mai multe erori nefortate au adus-o in meci pe Bellis.

Tanara jucatoare din SUA a prins curaj si a lovit fiecare minge la limita, astfel ca Halep a fost obligata sa revina de la 1-2, vazandu-se apoi egalata la patru dupa ce reusise un nou break.

Prin aceasta calificare in semifinale Halep punea din nou presiune pe Caroline Wozniacki si o depasea pe aceasta in clasamentul mondial actualizat in timp real. Halep ajungea la 7965 puncte, in timp ce Wozniacki avea inaintea sfertului cu Angelique Kerber 7850 puncte.

Asadar, cu o infrangere a danezei in sferturi la Doha Halep ar fi reveni numarul unu mondial. Nu a fost cazul, Wozniacki impunandu-se in trei seturi in fata lui Kerber.

Intre timp Halep si-a anuntat abandonul de la Doha din cauza problemelor medicale.

Sambata Halep joaca in semifinale cu Garbine Muguruza jucatoare in fata careia are palmares negativ, scor 1-3. Ultima oara Muguruza a invins-o pe Halep cu un aspru 6-1, 6-0 in finala de la Cincinnati in 2017.

FINAL Halep - Bellis 6-0, 6-4

SET 2, 6-4 Doua mingi de meci pentru Halep la 40-15. Halep se califica in semifinale dupa un forehand castigator.

SET 2, 5-4 Bellis comite o dubla greseala la minge de break. Halep va servi pentru meci dar inainte cere prezenta lui Pavel la banca: "Acum incearca sa ramai acolo punct cu punct. Primul serviciu slice corp, al doilea la fel. Cross lung de linie. Punctul asta acum, primul, come on!".

SET 2, 4-4 Doua greseli incredibile comise de Halep in apropierea fileului. Practic doua cadouri pe care Halep i le face lui Bellis, o jucatoare din ce in ce mai artagoasa pe teren.

SET 2, 4-3 Simona forteaza si revine la conducere cu break in fata.

SET 2, 3-3 Un game maraton in care Halep a salvat nu mai putin de sase mingi de break. In cele din urma Bellis trimite afara si Halep salveaza game-ul dupa 12 minute si jumatate de lupta apriga.

SET 2, 2-3 Bellis revine de la 0-40 pe propriul serviciu si castiga incredibil game-ul. Sanse importante ratate de Halep.

SET 2, 1-2 Cateva greseli in jocul Simonei de care profita Bellis pentru a trece in premiera la conducere.

SET 2, 1-1 Doua erori comise de Halep si Bellis are primele mingi de break in acest meci. Americanca isi trece pe tabela primul game si este incurajata puternic de spectatori.

SET 2, 1-0 Simona continua seria castigatoare intr-un game in care n-a avut mila de adversara anulandu-i americancei sansa de game. Halep vine dupa un prim set cu 10 puncte castigatoare si doar 4 erori nefortate. Un tenis de inalta tinuta din partea numarului 2 mondial.

SET 1, 6-0 Halep inchide setul cu prima sansa avuta. Un set de 31 de minute, al doilea la zero reusit de Halep in acest turneu.

SET 1, 5-0 Incepe sa-i tremure mana lui Bellis. Aceasta comite a doua dubla in meci. In cele din urma Halep profita de o minge in fileu a adversarei si obtine al treilea break.

SET 1, 4-0 Halep isi castiga la zero game-ul de serviciu. Pana acum un meci controlat autoritar de Simona.

SET 1, 3-0 Break reusit de Halep dupa cel mai lung game de pana acum al meciului.

SET 1, 2-0 Bellis revine de la 0-40 pe serviciul lui Halep. Un game pe care Halep il castiga in cele din urma cu ajutorul serviciului.

SET 1, 1-0 Halep obtine break-ul dupa doua retururi castigatoare la rand.

16:53 Incepe meciul cu Bellis la serviciu.

16:51 Halep a castigat tragerea la sorti si a decis sa inceapa la primire.

16:48 Cele doua jucatoare au inceput incalzirea. Invingatoarea acestui meci o va intalni in semifinale pe Garbine Muguruza.

Meciul celor doua este programat al doilea pe terenul central si va incepe undeva dupa ora 16:00.

Halep va pune mare presiune pe lidera mondiala Wozniacki cu o victorie in fata lui Bellis.

Jucatoarea noastra ar ajunge la 7965 puncte si ar depasi-o din nou pe daneza in ierarhia WTA, iar Wozniacki ar fi la randul sau obligata sa castige sfertul dificil cu Angelique Kerber. In caz contrar ar cobori pe doi cu 7850 puncte.

Ziua de la Doha incepe la 14:30 cu disputa Caroline Garcia - Garbine Muguruza.



Halep trece de Bellis pentru un loc in semifinale la Doha. La un pas de primul loc WTA