Tenis

La o victorie de primul loc mondial. Va fi a treia oara cu noroc?

Simona Halep joaca duminica seara nu doar pentru castigarea turneului de la Cincinnati, ci si pentru ocuparea in premiera a primului loc in clasamentul WTA.

De alte doua ori jucatoarea noastra s-a aflat in aceasta postura in 2017 si de fiecare data perspectiva de a fi numarul unu mondial a coplesit-o.

S-a intamplat in finala de la Roland Garros, cand Halep a pierdut in fata Jelenei Ostapenko un meci in care pornea ca mare favorita.

A doua oportunitate a fost ratata la Wimbledon, unde Halep mai avea nevoie de doar doua puncte pentru a o invinge pe Johanna Konta in sferturi, victorie care i-ar fi asigurat primul loc in ierarhia WTA.

Eliminarea Karolinei Pliskova in semifinalele de la Cincinnati face ca Halep sa se apropie la doar cinci puncte de jucatoarea din Cehia si cu o victorie in finala de duminica sa treaca in fata acesteia.

“Stiu ca ma asteapta un meci greu, dar sunt nerabdatoare sa revin pe teren si sa-mi incerc sansa. N-am nimic de pierdut si voi da totul pentru a castiga. Stiu ca este o mare oportunitate pentru mine”, a spus Halep dupa calificarea in finala de la Cincinnati.

Halep si Muguruza s-au mai intalnit de doua ori pana acum in circuit (1-1), ultima oara in 2015 pe zgura la Stuttgart, unde jucatoarea noastra a obtinut victoria. A mai fost o partida la Fed Cup castigata de Muguruza in sala la Galati.



La o victorie de primul loc mondial. Va fi a treia oara cu noroc?