Tenis

Ion Tiriac are planuri mari pentru viitor. Ce turnee de tenis vrea sa aduca in Romania si care e obstacolul major

Toamna aceasta Bucurestiul a revenit pe harta tenisului mare cu un turneu WTA 125 organizat de Ion Tiriac la Centrul National de Tenis.

Omul de afaceri nu are de gand sa se opreasca aici si a anuntat ca vrea sa ridice stacheta si mai sus in anii urmatori, cu un singur amendament: infrastructura sa ajunga la nivelul evenimentelor care ar urma sa aiba loc in Romania.

“De undeva trebuie sa incepem si noi din nou. Am fost opriti pentru ca nu avem un stadion. Incercam sa fabricam unul la Otopeni cat se poate de repede, dar pana atunci incercam sa ne descurcam facand un turneu de 125.

Viitorul il vad foarte simplu. Incerc la un turneu de 500, avand in vedere ca Belgradul ar trebui ca din 2024 sa se intoarca in Romania. Daca dau inapoi ATP-ului doua turnee de 250, imi pot da inapoi unul de 500.

“Cu WTA este mai usor ca ei sa-mi vanda direct un turneu de 250. Sa vedem cum ajungem acolo la 500. La fete suntem un pic mai rasariti decat suntem la baieti. Avand in vedere istoria si traditia tenisului, n-as vrea ca Romania sa ramana din nou de caruta asa cum am ramas la alte sporturi in ultimii ani”, a declarat Ion Tiriac.

Opt jucatoare din Romania au fost acceptate direct pe tabloul principal la prima editie a Tiriac Foundation Trophy de la Bucuresti.

Sase dintre acestea au primit wild card-uri din partea organizatorilor.

Sorana Cirstea si Irina Begu sunt principalele doua favorite ale turneului care a debutat sambata, 10 septembrie, cu primele meciuri de calificare.

Competitia se va incheia pe 18 septembrie cand invingatoarea va primi 160 de puncte in clasamentul WTA drept recompensa pe langa premiul in bani.

Turneul este dotat cu premii in valoare de totala de 115.000 de dolari.



Ion Tiriac are planuri mari pentru viitor. Ce turnee de tenis vrea sa aduca in Romania si care e obstacolul major