Tenis

Jucatoarele din Romania si-a aflat adversarele la turneul WTA 125 de la Bucuresti. Sorana Cirstea, principala favorita, a efectuat tragerea la sorti

Sambata a avut loc la Centrul National de Tenis tragerea la sorti a tabloului principal de simplu pentru prima editie a turneului Tiriac Foundation Trophy, o competitie WTA 125 cu premii totale in valoare de 115.000 de dolari si 160 de puncte acordate castigatoarei.

La tragerea la sorti a fost prezenta Sorana Cirstea, principala favorita a turneului, aceasta declarand ca se simte onorata sa evolueze din nou in Romania.

De regula eu nu prea joc in turnee de 125, dar acum simt ca nu joc un turneu WTA 125, ci un turneu WTA acasa”, a spus Sorana Cirstea in conferinta de presa prilejuita de stabilirea tabloului.

Aceasta o va intalni in primul tur pe elvetianca Simona Waltert, o jucatoare in varsta de 21 de ani clasata pe locul 122 mondial. Este cea mai inalta pozitie din cariera pentru Waltert.

Cirstea si Waltert nu s-au mai intalnit pana acum in cariera.

"Normal ca mi-as dori o finala romaneasca. Sanse sunt. Suntem favoritele unu si doi (n.r. - despre ea si Irina Begu)", a mai spus Sorana.

“Sunt bucuroasa sa pot juca din nou in Romania, in Bucuresti. Se stie ca n-am mai avut de ceva ani turneu in Bucuresti si asta a durut un pic. Ma bucur ca am inceput cu acest 125 si sper ca pe viitor sa aducem un 250 si ce se poate.

“Stiu ce inseamna sa organizezi un turneu si de 125, stiu ce eforturi se fac mai ales la noi in tara unde nu avem un stadion, nu avem sustinere si tot timpul trebuie sa faci de unul singur. Ma bucur sa joc din nou in Bucuresti, ma bucur de acest turneu si cred ca va fi o rampa de lansare pentru viitoarele generatii.

“Sper sa fie o saptamana frumoasa, sper la un rezultat bun si sa avem un tenis de calitate”, a mai spus Sorana Cirstea.

Ajunsa la 32 de ani, Cirstea ocupa in prezent locul 37 in ierarhia mondiala.

Turneul Tiriac Foundation Trophy aduce la Bucuresti 13 jucatoare din primele 100 ale ierarhiei WTA.

Programul jucatoarelor din Romania:

Sorana Cirstea – Simona Waltert (Elvetia)

Irina Begu – Laura Pigossi (Brazilia)

Ilona-Georgiania Ghioroaie – Viktoryia Tomova (Bulgaria)

Andreea Rosca – Julia Grabher (Austria)

Miriam Bulgaru – Mayar Sherif (Egipt)

Ioana Loredana Rosca – Sara Errani (Italia)

Gabriela Lee - jucatoare venita din calificari

Irina Bara - jucatoare venita din calificari.

Sase dintre cele opt jucatoare din Romania acceptate pe tablou au primit wild-card.



Jucatoarele din Romania si-a aflat adversarele la turneul WTA 125 de la Bucuresti. Sorana Cirstea, principala favorita, a efectuat tragerea la sorti