Indian Wells

Simona Halep, victorie in doua seturi cu Sorana Cirstea pentru un loc in sferturi la Indian Wells

Sursă foto: https://twitter.com/MatchTenis

Primele doua jucatoare din Romania in ierarhia WTA s-au duelat la Indian Wells pentru un loc in sferturile de finala. Castig de cauza a avut Simona Halep in doua seturi, scor 6-1, 6-4.

Simona Halep a inceput lansat partida si dupa doua break-uri conducea detasat (4-0). In game-ul al doilea Sorana Cirstea a ratat la randul ei o sansa de break.

Sorana Cirstea a parut ca acuza socul unei intalniri cu Halep la acest nivel si a intrat mai greu in meci, comitand numeroase erori nefortate din toate pozitiile terenului.

Halep a continuat sa domine setul inaugural si a inchis cu break, dupa ce obtinuse un game alb de serviciu la 4-1.

Un prim set in care raportul erorilor nefortate a fost net in defavoarea Soranei (14-5) si in care cele doua au oferit impreuna doar zece lovituri castigatoare.

Setul secund a debutat cu Sorana Cirstea in control. Mult mai adunata in joc, aceasta a inceput cu break si a profitat de erorile Simonei Halep. In primele doua game-uri aceasta a gresit aproape cat tot setul inaugural la un loc.

A urmat insa o revenire marca inregistrata din partea lui Halep, aceasta intorcand scorul de la 0-2 la 3-2. Cirstea a ratat nu mai putin de trei mingi de break in game-ul cinci.

Urmatoarele trei game-uri au fost adjudecat pe serviciu de fiecare data la 30. Astfel se ajungea la 4-4 intr-un echilibru perfect.

Halep si-a castigat apoi game-ul de serviciu si a pus presiune mare pe Cirstea. Aceasta a comis prima ei dubla greseala din meci in cel mai nepotrivit moment si meciul se incheia cu victoria lui Halep dupa o ora si 22 de minute.

Pentru Halep urmeaza in sferturi invingatoarea dintre croata Petra Martic si rusoaica Samsonova.

Statistica meciului Cirstea - Halep

15-12 puncte direct castigatoare

31-16 erori nefortate

1-4 duble greseli

1/5 - 5/6 break-uri

46% - 63% puncte castigate cu primul serviciu.



Simona Halep, victorie in doua seturi cu Sorana Cirstea pentru un loc in sferturi la Indian Wells