Indian Wells

Simona Halep avanseaza la Indian Wells si isi stie adversara din sferturi

Pentru prima data la editia din acest an a turneului californian Simona Halep a castigat in doua seturi contra unei adversare cu mult peste ce a intalnit in tururile anterioare. Halep s-a calificat astfel in sferturile de finala, acolo unde joaca miercuri seara, dupa ora 22:00, cu Carla Suarez Navarro.

Halep a dispus de Karolina Pliskova, cu 6-4, 6-4, dupa o ora si 17 minute, intr-o reeditare a finalei de la Dubai.

A fost un meci in care Halep a aratat o imbunatatire substantiala la primul serviciu, procentajul general fiind de 70%, dupa ce in primul set prima minge a intrat 81%.

Halep a rupt prima echilibrul cu un break alb, dar si-a pierdut serviciul tot la zero in game-ul urmator si s-a facut 2-2.

Pliskova a revenit la conducere, scor 3-2, dupa doua game-uri la rand, dar Halep a continuat sa serveasca foarte bine fortand-o pe adversara sa greseasca.

Halep a reusit al doilea break si a trecut din nou in fata, cu 4-3, dupa care a inchis primul set dupa 34 de minute cu un game alb si un serviciu as.

In setul al doilea presiunea a apasat tot mai mult asupra evolutiei Karolinei Pliskova, iar aceasta a comis o dubla greseala chiar la minge de break pentru Halep (3-1).

Pliskova nu a renuntat la lupta si a revenit la 3-3 dupa o greseala comisa de Halep cu forehand-ul.

Break-ul s-a produs din nou in favoarea Simonei (4-3), dupa care s-a produs un moment hazliu. Halep a crezut ca a castigat meciul dupa game-ul de 5-3 si s-a ridicat spre fileu cu mainile sus. Si-a dat seama repede ca s-a inselat si si-a cerut scuze usor stanjenita.

Pliskova a mai prelungit pentru un game suspansul, pana cand Halep si-a valorificat serviciu inchizand meciul cu o lovitura castigatoare in lungul liniei.

Victorie in 77 de minute si o calificare in sferturi unde Halep o va intalni pe Carla Suarez Navarro, invingatoare in trei seturi in fata lui Heather Watson.

Tot de trei seturi a avut nevoie si Serena Williams pentru a trece de Sloane Stephen, dupa ce a pierdut primul act la tie-break.

Halep si Serena se pot intalni in semifinale daca trec de urmatoarele meciuri.



Simona Halep avanseaza la Indian Wells si isi stie adversara din sferturi