Indian Wells

GAME cu GAME Simona Halep in turul 3 la Indian Wells. Miza este pastrarea locului 3 in clasamentul WTA

Organizatorii de la Indian Wells au anuntat programul pentru ziua de duminica, iar Simona Halep a fost repartizata sa evolueza in ultima partida pe arena centrala. Favorita numarul 3, Halep a jucat luni dimineata cu Varvara Lepchenko si stie cu cine va juca in optimi, dar si posibila adversara din sferturi.

LIVE Halep - Lepchenko 6-1, 3-6, 6-1

7:57 SET 3, 6-1 Halep revine de la 0-40 si salveaza cele trei mingi de break. Prima minge de meci este valorificata de Halep si aceasta trece linia de sosire dupa 2 ore si 15 minute. Cu prezenta in optimi, Halep este sigura de pastrarea locului 3 in clasamentul mondial dupa acest turneu.

7:52 SET 3 5-1 Break Halep si jucatoarea noastra va servi pentru inchiderea meciului. Lepchenko a terminat energia si pare impacata cu gandul eliminarii.

7:47 SET 3 4-1 Halep se desprinde pe tabela, desi ramane un singur break. Jucatoarea noastra strange pumnul si este in continuare increzatoare pentru calificarea in optimi. 

7:43 SET 3 3-1 Break reusit de Halep intr-un moment in care meciul capata aspecte usor dramatice. In ecuatie intra si spectatorii americani, pana acum neutri, dar care simt ca Lepchenko ar putea forta surpriza. 

7:33 SET 3 2-1 Halep revine la conducere dupa foarte mult timp in acest meci. Practic jucatoarea noastra n-a mai condus din finalul primului set.

7:30 SET 3 1-1 Sunt doua mingi de break pentru Halep, insa prima este ratata de Simona cu o minge in fileu. Lepchenko joaca din ce in ce mai dezinvolt si nu se mai vad loviturile chinuite din primul set, chiar stangace pe alocuri. Si a doua minge de break este salvata si Halep priveste mult dupa mingea ratata. Pana la urma Lepchenko trimite prea lung cu dreapta si Halep face break-ul.

7:23 SET 3 0-1 Minge de break pentru Lepchenko in primul game al setului decisiv. Break-ul este obtinut de americanca dupa un rever castigator in diagonala. De unde a revenit aceasta Lepchenko?! 

STATISTICA: In setul doi Halep a continua sa serveasca slab, sub nivelul adversarei, la 53%. A gresit mai mult nefortat (16-13) si nu a reusit sa valorifice niciuna din numeroasele sanse de break avute. Lepchenko a obtinut un break din patru oportunitati si i-a fost de ajuns.

7:19 Lepchenko a profitat de ocazie sa-si schimbe costumatia dupa o pauza de vestiar. Intre timp Halep s-a incaltat la loc si meciul este reluat cu Simona Halep la serviciu.

7:14 Halep solicita interventia medicului pentru o problema la piciorul stang. Pare a acuza existenta unei bataturi.

7:12 SET 2, 3-6 Cine ar fi crezut in primul set ca vom avea decisiv la aceasta partida? Lepchenko salveaza doua mingi de break si are puterea sa inchida acest set al doilea. Halep ramane cel mai mare adversar al sau, numeroasele erori nefortate aducand-o in meci pe Lepchenko, o jucatoare limitata, cu tot respectul.

7:07 SET 2, 3-5 Halep vine in fata dupa primul serviciu la minge de set pentru Lepchenko si salveaza punctul cu un voleu castigator. Interesanta solutie aleasa de Simona. A urmat un al doilea punct castigator dupa un raliu si Halep ramane in set. Mai are o sansa pentru a recupera break-ul.

7:01 SET 2 2-5 Game foarte lung pe serviciul lui Lepchenko. Aici ar putea fi cheia setului al doilea. Halep solicita un challenge la minge de game pentru adversara si are dreptate. A fost un out mare pe care arbitrul de linie nu l-a vazut. S-a ajuns din nou la 40-40, dupa care Halep a beneficiat de o minge de break ratata. Lepchenko a castigat in cele din urma game-ul dupa o dreapta trimisa afara de Halep. A parut ca jucatoarea noastra si-a pierdut rabdarea in finalul acestui game interminabil. 

6:49 SET 2 2-4 Game la zero reusit de Halep pe propriul serviciu.

6:46 SET 2, 1-4 Lepchenko se distanteaza pe tabela, dar nu este decat un singur break diferenta. Simona trebuie sa-si castige urmatorul serviciu si apoi sa puna presiune pe adversara, una care fara ajutor n-ar fi ajuns la acest scor.

6:40 SET 2, 1-3 Break de niciunde reusit de Lepchenko. La minge de game pentru Halep a parut ca totul s-a incheiat, dar Lepchenko a solicitat un challenge si a avut dreptate. Halep a avut un scurt dialog cu arbitra din scaun, neintelegand de ce adversara a primit sansa atat de tarziu. Punctul a fost dat americancei dupa ce la reluarea mingea intr-adevar cazuse pe linia din spatele terenului. Halep a gresit apoi doua mingi si astfel, in loc de 2-2, s-a facut 1-3.

6:28 SET 2, 1-1 Game la zero reusit de Halep pe propriul serviciu. Un raspuns dezarmant pentru Lepchenko.

6:24 SET 2, 0-1 Lepchenko conduce in premiera dupa un prim game obtinut practic din serviciu.

STATISTICA: In primul set Halep a salvat sase mingi de break pe un procentaj de 50% la prima minge de serviciu. Raportul erorilor nefortate a fost de 13-25, iar la lovituri castigatoare 7-6.

6:22 Incepe setul al doilea cu Lepchenko la serviciu, in timp ce fanii Simonei Halep anima atmosfera pe arena centrala de la Indian Wells.

6:20 SET 1 6-1 Halep inchide primul set in 39 de minute, un prim set dominat autoritar de jucatoarea noastra. Lepchenko s-a intrecut in greseli, dar aceasta nu stirbeste din meritul Simonei Halep de a fi dictat ritmul in fiecare punct.

6:13 SET 1 5-1 Returul agresiv face diferenta, Lepchenko nu are nicio solutie si se produce un alt break. Halep va servi pentru castigarea primului set.

6:10 SET 1 4-1 Halep revine la serviciu si castiga un punct spectaculos, cu o dreapta in diagonala scurta a terenului. Unghi formidabil gasit de Simona. Inca un punct frumos castigat de Halep cu un voleu de sus din apropierea fileului (40-30), dupa care Lepchenko mai comite o eroare nefortata si game-ul este castigat. La prima vedere o formalitate, dar Halep este dominatoare in adevaratul sens al cuvantului si se simte o dominare nu doar pe teren, ci si psihica.

6:04 SET 1 3-1 Halep mai castiga un schimb lung de mingi si face rost de inca o sansa de break. Lepchenko revine si castiga primul sau game al meciului.

5:58 SET 1 3-0 Doua duble erori comise de Halep intr-un game si Lepchenko are tot atatea sanse de break. Ambele sunt salvate cu ajutorul lui Lepchenko, jucatoare care rateaza ca o incepatoare un voleu simplu din mijlocul terenului. Halep iese din incurcatura si conduce detasat. 

5:52 SET 1 2-0 Break reusit de Halep dupa cel mai lung schimb al meciului. Lepchenko a inchis punctul cu o minge in fileu. Suporterii romani, destul de numerosi de altfel, isi fac simtita prezenta.

5:46 SET 1 1-0 Halep isi castiga game-ul de debut, dupa ce a salvat o minge de break. Reverul americancei a pus probleme Simonei, dar aceasta ''s-a scos'', cum se spune, cu serviciul.

5:42 Incepe meciul cu Halep la serviciu in ultima partida a zilei pe arena centrala.

5:37 Bun regasit prieteni ai tenisului. De la aceasta ora a diminetii, seara in California, o urmarim la lucru pe Simona Halep la lucru in turul 3 la Indian Wells.

[news-112985]

Aceasta inseamna ca pe Halep o vom urmari la lucru luni dimineata in Romania nu mai devreme de ora 5:30 contra americancei Varvara Lepchenko.

Este al doilea meci programat in sesiunea de seara dupa cel din turneul masculin care ii opune pe Rafael Nadal si Igor Sijsling, partida programata la 4:00 dimineata in Romania.

Halep va scapa asadar de stresul caldurii toride care a afectat-o vizibil in prima partida, cu Daria Gavrilova.

Simona Halep isi cunoaste urmatoarea adversara de la Indian Wells

Calificata in turul 3 la Indian Wells, Simona Halep stie cu cine va juca pentru nu loc in optimile de finala.

Halep o va intalni pe americanca Varvara Lepchenko, jucatoare care a trecut in turul al doilea de conationala ei Sachia Vickery, cu 6-4, 6-1.

Varvara Lepchenko are 28 ani si ocupa in prezent locul 31 in clasamentul mondial.

Cele doua s-au mai intalnit o singura data, victoria revenindu-i Simonei Halep in turul doi la Australian Open 2014, cu 4-6 6-0 6-1.

Simona Halep ii dedica varului sau meciul castigat la Indian Wells

Simona Halep a declarat dupa meciul castigat vineri seara la Indian Wells despre victorie si contextul dificil in care a jucat. 

"Imi este greu sa vorbesc despre aceasta situatie. Este dureros pentru toata lumea, pentru mine si pentru familia mea. Am dorit sa joc acest turneu pentru ca el iubea acest sport, tenisul. A jucat multi ani. De aceea ca am decis sa raman aici, pentru ca mi-a fost putin mai usor sa trec peste aceasta situatie. Vreau sa-i dedic lui acest meci, pentru ca a iubit tenisul si a fost foarte talentat", a spus Halep, citata pe site-ului oficial al WTA.

Varul Simonei Halep (29 de ani), Nicia Arghir, s-a sinucis pe 9 martie, la doua zile dupa ce Simona Halep ajunsese in SUA pentru Indian Wells. Nicia a fost gasit spanzurat cu un cablu in holul locuintei sale din municipiul Constanta. Se pare ca avea datoriila jocurile de noroc si se imprumutase de la camatari romani. El era var primar cu Simona Halep, mamele celor doi fiind surori.

Halep merge in turul 3

Meciul cu Daria Gavrilova, numarul 106 mondial, nu a fost nici pe departe ca o simpla plimbare prin parc pentru Simona Halep. Jucatoarea noastra a trebuit sa munceasca din greu pentru fiecare punct si in cele din urma a transat disputa in trei seturi, cu 2-6, 6-1, 6-2, vineri seara, la Indian Wells. 

Halep a inceput mai greu meciul, a avut probleme cu deplasarea in teren si a comis numeroase erori nefortate.

Nu mai putin de 19 puncte cadou a facut Simona adversarei sale intr-un prim set decis in favoarea rusoaicei dupa 34 de minute.

Halep a preluat controlul cu un break (2-1), dar din acel moment au urmat cinci game-uri la rand in dreptul rusoaicei Gavrilova, o jucatoare tenace si extrem de talentata.

In setul al doilea Halep s-a concentrat mai mult la primul serviciu, aducandu-l la 75%, si a gresit mai putin, erorile nefortate mutandu-se in cealalta jumatate a terenului.

Gavrilova a adunat 22 de greseli neprovocate de Halep si balanta s-a inclinat abrupt in favoarea jucatoarei noastre.

Halep a inchis setul al doilea cu un break si a intrat in decisiv cu serviciul. Gavrilova, pe masura erorile adunate, a acumulat tot mai multa tensiune si nu putine au fost momentele in care aceasta a erupt chiar pe teren.

Desprinderea decisiva pe tabela s-a produs dupa un rever castigator, care a urmat unui retur la fel de bun, si de la 3-1 incolo Halep s-a apropiat de victorie cu fiecare minge jucata.

O victorie care a venit in aproape doua ore de tenis frumos, desfasurat in conditii de caldura torida, Halep punandu-si in repetate randuri prosopul cu gheata in cap in pauza dintre game-uri.



GAME cu GAME Simona Halep in turul 3 la Indian Wells. Miza este pastrarea locului 3 in clasamentul WTA