Indian Wells

Cinci lucruri de stiut inaintea finalei Simona Halep-Jelena Jankovic. Halep poate deveni numarul unu in clasamentul anului

Duminica seara Simona Halep joaca in finala turneului de la Indian Wells si are sansa obtinerii celui de-al treilea titlu in 2015, dupa cele obtinute pana acum la Shenzen si Dubai.

Inaintea finalei de duminica scorul intalnirilor directe este favorabil Simonei Halep, care conduce cu 3-1, castigand ultimele trei dispute. Cele doua nu s-au mai intalnit din optimile Australian Open 2014, cand Halep s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-0. Anterior, Halep se mai impusese in 2012 in primul tur la Bruxelles si in sferturile de la Roma in 2013. In ambele dispute Halep a salvat mingi de meci.

Pentru Halep o victorie la Indian Wells ar insemna obtinerea celui mai mare titlu din cariera. Pana acum cele mai importante turnee castigata de Halep sunt cele de la Doha din 2014 si Dubai 2015, ambele din seria WTA Premier 5. Competitia de la Indian Wells este de nivel WTA Mandatory.

Simona Halep ar deveni numarul unu mondial in cursa pentru Singapore, clasamentul intocmit pe baza rezultatelor din acest an si care serveste drept baza pentru desemnarea celor opt jucatoare calificate la Turneul Campioanelor din finalul sezonului. Prin calificarea in finala Halep a depasit-o deja pe Maria Sharapova, ocupanta locului doi inaintea turneului de la Indian Wells. Cu un succes in fata lui Jankovic jucatoarea noastra ar trece si de Serena Williams.

De asemenea, o victorie in finala de duminica ar face ca Simona Halep sa intre in topul select al celor doar trei jucatoare care au obtinut 20 de victorii sau mai multe in acest an. Timea Bacsinszky are 21 si Karolina Pliskova are 20, doua jucatoare pe care Halep le-a invins in finalele jucate si castigate in 2015, la Shenzen si Dubai.

Simona Halep este a doua jucatoare din Romania ajunsa in finala de la Indian Wells dupa Irina Spirlea in 1997. Aceasta pierdea la vremea respectiva, fara drept de apel, in fata americancei Lindsay Davenport, cu 6-2, 6-1.

[news-113083]



Cinci lucruri de stiut inaintea finalei Simona Halep-Jelena Jankovic. Halep poate deveni numarul unu in clasamentul anului