Tenis

Incredibilul Rafael Nadal. Cifrele fabuloase adunate de spaniol in cariera

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros/

Rafael Nadal si-a reconfirmat pozitia de rege al zgurii de la Roland Garros dupa al 12-lea titlu cucerit la Paris.

Un titlu care il aduce pe Rafael Nadal la 18 trofee de Mare Slem in cariera. Doar Roger Federer a obtinut mai multe pana acum (20). Novak Djokovic este si el acolo, pe trei la general, cu 15 trofee.

Pentru Nadal titlul de la Roland Garros a fost al 82-lea din cariera si al 59-lea pe zgura, suprafata favorita a spaniolului.

De altfel, Nadal este jucatorul cu cele mai multe meciuri jucate la Roland Garros in era Open a tenisului (96). Il urmeaza Federer (87), Djokovic (83), Guillermo Villas (76) si Andre Agassi (68).

In aceeasi era Open care a debutat in 1968, Nadal a obtinut cele mai multe victorii la Roland Garros (93). Federer il urmeaza cu 70, una mai mult decat Djokvic.

Nadal l-a depasit in acest an pe Bjorn Borg in ceea ce priveste procentajul meciuri/victorii la Roland Garros. 96.8% pentru spaniol fata de 96% pentru suedezul care a cucerit sase titluri pe zgura de la Paris.

Dintre jucatorii aflati in activitate Nadal este tenismenul cu cele mai multe victorii pe zgura (436). Este urmat de conationalul sau Tommy Robredo (261), Federer (223), Djokovic (214), Stan Wawrinka (182) si Dominic Thiem (130).

Locul trei ocupat de Nadal in ierarhia jucatorilor cu cele mai multe meciuri de Grand Slam disputate, capitol la care Federer este lider (403), urmat de Djokovic (312). Nadal a jucat 297 meciuri in turneele majore, absentand de la cateva din motive medicale.

La capitolul titluri obtinute in cariera, Nadal este al patrueal in ierarhia tuturor timpurilor (82) si al doilea in ierarhia jucatorilor in activitate, dupa Federer (101). Lider absolut se mentine Jimmy Connors (109).



Incredibilul Rafael Nadal. Cifrele fabuloase adunate de spaniol in cariera