Tenis

Razbunare crunta la adresa lui Ilie Nastase

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Federatia Internationala de Tenis i-a dat o grea lovitura lui Ilie Nastase, primul lider al clasamentului mondial in tenisul masculin.

Ca urmare a incidentelor care au avut loc la meciul de FedCup cu Marea Britanie din primavara acestui an, cand Nastase si-a iesit din pepeni in urma sicanelor facute de englezi, ITF l-a suspendat pe capitanul nejucator al echipei Romaniei pana in 2021.

Practic, Nastase nu mai are dreptul in urmatorii patru ani sa ocupe vreo functie oficiala in tenis, in conditiile in care fostul mare jucator are 71 ani si a acceptat sa fie capitan nejucator la dorinta expresa a fetelor din echipa Romaniei.

De citit si: Reactia Federatiei Romane de Tenis dupa suspendarea lui Ilie Nastase

Mai mult decat atat, Nastase nu va primi niciun fel de acreditare la turneele organizate de ITF pana in 2019. Turneele de Mare Slem nu sunt organizate de Federatia Internationala si acestea au propriile politici organizatorice.

Pe langa incalcarea a nu mai putin de cinci articole din regulamentul ITF, care a dus la suspendarile de mai sus, Ilie Nastase a fost amendat si cu 10.000 de dolari.

Pentru Ilie Nastase exista si posibilitatea unui apel inaintat in termeni de 21 de zile la un tribunal independent.



Razbunare crunta la adresa lui Ilie Nastase