Tenis

Ilie Nastase, deranjat dupa finala turneului WTA 125 de la Bucuresti: “Fac plangere penala”

Fostul mare jucator Ilie Nastase a asistat, duminica, la finala turneului WTA 125 de la Bucuresti pe un teren improvizat la Centrul National de Tenis.

Ilie Nastase a reactionat dupa finala castigata de Irina Begu impotriva sportivei Reka-Luca Jani din Ungaria si a spus ca-i va face plangere penala guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, pe subiectul blocarii accesului in baza din Parcul cu Platani, casa tenisului romanesc practic.

“Imi era dor de un turneu de tenis, dar locatia nu este potrivita. Trebuia sa fie la BNR, mi-as fi dorit sa fie la BNR, unde s-a scris istorie de o suta de ani.

“Vreau sa-l atentionez in acest fel pe tovarasul guvernator al BNR ca ii fac plangere penala ca nu lasa sportul sa se dezvolte in Romania, adica tenisul. De maine (n.r. - luni) ii fac plangere penala. Terenul nu este al lui, este al romanilor. Eu m-am nascut acolo, nu este terenul lui proprietate privata”, a declarat Ilie Nastase.

Situatia Arenei BNR s-a complicat dupa cazul Colectiv cand terenul central n-a mai primit autorizatie din partea ISU din cauza nivelului ridicat de degradare.

Odata inchisa publicului arena centrala, turneul WTA 250 organizat la Bucuresti a continuat sa se desfasoare pana in 2019 inclusiv pe un central improvizat in incinta complexului BNR, in timp ce licenta traditionalului turneu ATP a fost cedata.

Romania a pierdut incepand cu anul 2020 licenta turneului WTA 250 de la Bucuresti din cauza infrastructurii deficitare, intrecerea fiind mutata la Budapesta.

In 2021, Ion Tiriac si Ilie Nastase au organizat un turneu ATP Challenger la Bucuresti pe terenurile Centrului National de Tenis din interiorul Federatiei de profil, pentru ca in acest an Ion Tiriac sa cumpere licenta unui turneu WTA 125.

Omul de afaceri a spus la debutul noului turneu care ii poarta numele ca ar putea aduce in Romania pe viitor competitii mai mari, un turneu de 250 de puncte si chiar unul de 500, cu conditia ca in Bucuresti sa existe un stadion modern de tenis.



Ilie Nastase, deranjat dupa finala turneului WTA 125 de la Bucuresti: “Fac plangere penala”