Tenis

Hanescu a pierdut finala Challengerului de la Arad

Victor Hanescu a ratat, duminica, sansa de a-si trece în palmares un nou titlu fie si din seria ATP Challgener. Fostul lider al echipei de Cupa Davis a României a pierdut finala turneului de la Arad, dotat cu premii totale în valoare de 30.000 de euro, în fata argentinianului Facundo Bagnis.

Jucatorul sud-american în vârsta de 22 de ani s-a impus cu 6-3, 6-4 trecându-si astfel în palmares primul titlu din cariera.

"Îmi pare rau ca nu am reusit sa câstig finala turneului de la Arad, mai ales ca a fost primul pe care l-am jucat în România dupa foarte multa vreme. Din pacate pentru mine, am întâlnit un jucator argentinian valoros, care a prins o zi foarte buna, reusind sa îsi apropie o victorie meritata, pentru care îl felicit. Totusi, pentru mine cred ca a fost un turneu foarte bun pe drumul pe care îl am de urmat pentru a reveni în primii 50 jucatori ai lumii. Îmi doresc foarte mult acest lucru, dar stiu ca am foarte mult de lucru pentru a-mi îndeplini acest deziderat", a declarat Victor Hanescu pentru Agerpres.

Facundo Bagnis ocupa înaintea turneului de la Arad locul 222 în clasmentul mondial, în timp ce Hanescu se afla pe locul 153 dupa ce în urma cu trei ani atingea cea mai buna clasare din cariera, locul 26 mondial.



Hanescu a pierdut finala Challengerului de la Arad