Tenis

Hanescu a obtinut a sasea victorie consecutiva

Victor Hanescu traverseaza cea mai buna perioada a anului. Sfert-finalist la Brasov si învingator saptamâna trecuta la Banja Luka (Bosnia), Hanescu a început cu dreptul si turneul ATP Challenger de la Szczecin (Polonia), unde este cap de serie numarul cinci.

Hanescu a treecut în primul tur de reprezentantul gazdelor Marcin Gawron, jucator beneficiar al unui wild card, cu 6-4, 6-3, si va juca pentru un loc în sferturile de finala cu un alt polonez Grzegorz Panfil.

Ajuns pe tabloul principal tot în urma unei invitatii din partea organizatorilor, Panfil l-a învins în primul tur pe germanul Peter Torebko, cu 6-2, 7-6(1).

Turneul Challenger de la Szczecin este dotat cu premii totale în valoare de 106.500 de euro plus ospitalitate.

Italianul Filippo Volandri, principalul favorit al turneului, a abandonat în prima partida la scorul de 4-2 în favoarea conationalului sau Alessandro Giannessi.

Cap de serie numarul doi la turneul de la Trnava (Slovacia), dotat cu premii totale în valoare de 64.000 de euro, Adrian Ungur a avut nevoie de trei seturi pentru a trece în primul tur de croatul Nikola Mektic, cu 6-4, 2-6, 6-4.

Ungur va juca în optimi contra slovacului Kamil Capkovic, tenismen care a trecut în runda inaugurala de australianul Jason Kubler, cu 6-4, 6-3.

Revenit în circuitul ATP Challenger dupa participarea în meciul de Cupa Davis dintre România si Finlanda, Marius Copil a început cu dreptul turneul de la Izmir desfasurat pe suprafata rapida.

Copil l-a învins în primul tur prin abandon pe rusul Igor Kunitsyn, al saselea favorit al turneului retragându-se la scorul 6-1, 3-0 în favoarea jucatorului din Arad.

Urmatorul adversar al lui Copil va fi irlandezul James McGee, tenismen ajuns pe tabloul principal în urma calificarilor si care a trecut în primul tur de moldoveanul Radu Albot, cu 6-2, 6-4.



Hanescu a obtinut a sasea victorie consecutiva