Tenis

Djokovic si-a pus in cap jucatoarele din WTA cu un comentariu despre banii din tenis

Novak Djokovic a castigat fara probleme turneul de la Indian Wells, dupa o finala scurta contra lui Milos Raonic (6-2, 6-0), iar la final a lansat cateva comentarii care au reaprins o discutie mai veche in tenis legata de fondurile de premiere.

In opinia liderului mondial din tenisul masculin baietii ar trebui sa primeasca mai multi bani pentru evolutiile lor in circuitul ATP.

"Este o situatie foarte delicata. Femeile merita tot respectul si admiratia pentru ceea ce fac. Egalitatea in ceea ce priveste premiile din tenis a fost subiectul principal in ultimii sapte sau opt ani. Ii aplaud pe cei de la WTA pentru intreaga campanie dusa in acest sens, sincer o fac. Au luptat pentru un scop si l-au atins. Pe de alta parte, cred ca circuitul nostru ATP ar trebui sa lupte pentru mai mult, deoarece statisticile arata ca noi (n.r. - baietii) avem spectatori mai multi la meciurile noastre si vindem mai multe bilete. Este motivul pentru care ar trebui sa castigam mai multi bani", a spus Djokovic dupa finala cu Raonic.

"Am un mare respect pentru ce fac femeile in sport. Organismele lor sunt mult diferite fata de ale noastre, ale barbatilor. Ele trec prin diferite procese pe care noi nu le avem. Stiti, chestiuni hormonale si alte lucruri, nu e nevoie sa intram in detalii. Le admir si le respect ca pot lupta la un asemenea nivel ridicat. Am avut o femeie care mi-a fost antrenor si care a insemnat enorm pentru cariera mea. Sunt inconjurat de femei si sunt bucuros sa fiu casatorit cu una dintre ele si sa am un copil cu ea. Sunt pentru drepturile femeilor", a adaugat Djokovic.

Ce vrea sa spuna Djokovic, in cateva cuvinte, este ca statistic meciurile din circuitul masculin se bucura de o mai mare popularitate in randul fanilor. Acesta face referire in acest sens la cifrele audientelor TV si la numarul biletelor vandute la meciuri. Iar pentru aceasta Djokovic este de parare ca banii din tenis ar trebui impartiti in functie de interesul generat pentru fiecare circuit in parte.

Reactia lui Djokovic a venit pe fondul unei declarati nefericite pe care a facut-o Raymond Moore, directorul turneului de la Indian Wells.

"Daca as fi o jucatoare de tenis, m-as pune in fiecare seara in genunchi sa multumesc lui Dumnezeu ca jucatori precum Roger Federer si Rafael Nadal s-au nascut, deoarece ei au carat in spatele lor acest sport", a spus Moore, pentru ca ulterior sa-si ceara scuze.

Reactiile din tabara WTA nu au intarziat sa apara, iar Serena Williams a oferit una dintre replici.

"Nu cred ca vreo femeie ar trebuie sa stea in genunchi si sa multumeasca cuiva. Mai cred ca aceste remarci sunt gresite si foarte, foarte departe de adevar. La finala feminina de anul trecut de la US Open toate biletele fusesera vandute cu mult inaintea celor de la finala masculina. Imi pare rau, dar au jucat Roger, Rafa sau orice alt barbat intr-o finala ale carei bilete au fost epuizate cu mult inaintea partidei? Nu cred.

In ultimii ani WTA a militat si a obtinut premii egale cu cele din ATP la turneele majore din tenisul mondial.



Djokovic si-a pus in cap jucatoarele din WTA cu un comentariu despre banii din tenis