Cupa Davis

Romania tinteste o victorie scurta cu Danemarca

Cu doar cateva zile inaintea debutului primului meci din cadrul intalnirii Romania-Danemarca, optimismul este cuvantul de ordine printre tricolorii pregatiti de Ciprian Porumb.

Chiar si in absenta lui Victor Hanescu, aflat in conflict deschis cu Porumb, Romania porneste cu prima sansa in fata unei echipe cotata mai slab decat Finlanda, ultimul adversar intalnit si invins in Sala Horia Demian din Cluj-Napoca.

"Danemarca este mult mai slaba decit Finlanda, echipa pe care am invins-o in septembrie la Cluj. Trebuie insa sa o respectam si sa o tratam foarte serios. Sper ca dupa primele doua zile sa avem 3-0", a declarat capitanul-nejucator Ciprian Porumb.

La ransul sau, Frederik Nielse, cel mai cunoscut si bine cotat jucator danez, a recunoscut diferenta de valoare intre cele doua formatii si a spus ca i-a pregatit o surpriza lui Horia Tecau la dublu: "Voi juca cu mana stanga".

Replica lui Tecau nu s-a lasat asteptata: ""Am jucat impotriva lui Frederik Nielsen de cateva ori, in proba de dublu. Finala pierduta de la Wimbledon, revansa luata la Turneul Campionilor. Il cunosc destul de bine. Am cateva casete cu meciurile pe care le-am jucat impotriva lui. Antrenorul meu il cunoaste destul de bine si mi-a dat informatiile pe care le are".

Meciul Romania-Danemarca din primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africana se joaca la finalul acestei saptamaniei in direct pe Onlinesport.ro



Romania tinteste o victorie scurta cu Danemarca