Cupa Davis

Romania, fara Copil, Tecau si Mergea la meciul cu Israel

Echipa de Cupa Davis a Romaniei disputa in perioada 27-29 octombrie meciul decisiv, in deplasare cu Israel, pentru ramanerea in Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Romania nu-i va avea in lot pe cei mai buni jucatori ai momentului, Marius Copil la simplu, respectivi Horia Tecau si Florin Mergea la dublu.

Astfel, la Tel Aviv, în perioada 27-29 octombrie 2017, România va fi reprezentată de Dragoș Dima (464 ATP), Nicolae Frunza (588 ATP), Vasile Antonescu (649 ATP) și Bogdan Borza (793 ATP).

Explicatia lui Mergea

"Din păcate nu voi face deplasarea în Israel. Ştiu ca foarte multi dintre voi abia aşteptaţi sa ma vedeţi din nou sub culorile naţionalei. Am muncit foarte mult, alături de echipa mea, în ultimele săptămâni pentru a fi pregătit pentru acest meci. Motivul pentru care nu voi juca nu tine de sănătate, ci de anumite lucruri de ordin intern pe care nu pot sa le fac publice fără a crea un conflict. Cupa Davis a fost şi rămâne unul din motivele pentru care joc tenis şi imi doresc sa revin cat mai repede în echipa, însă sub alte circumstanţe", a scris Mergea, pe contul său de Facebook.

Circumstantele la care face referire Mergea ar putea fi legate de relatia pe care acesta o are cu Andrei Pavel, capitanul nejucator al Romaniei.

Mergea a mai renuntat in trecut la prezenta in echipa de Cupa Davis din cauza unor neintelegeri cu Pavel.

Potrivit lui Ilie Nastase, Pavel ar urma sa preia din 2018 postul de capitan nejucat al echipei de Fed Cup a Romaniei.



Romania, fara Copil, Tecau si Mergea la meciul cu Israel