Cupa Davis

Noul format al Cupei Davis aspru criticat de Ion Tiriac: ”O parodie”

Formatul revolutionar gandit si aplicat pentru faza finala a Cupei Davis nu l-a impresionat pe Ion Tiriac, ba dimpotriva chiar.

Fostul tenismen nu s-a ferit sa critice aspru modificarea celei mai vechi intreceri din tenisul mondial, cerandu-i demisia presedintelui Federatiei Internationale de Tenis (ITF).

Cupa Davis este o parodie a unui eveniment vechi de 120 de ani. Intamplarea face ca am fost acolo cu Ilie si ne-am dus sambata la semifinale, Rusia contra Canada. Erau sub 3000 de spectatori, iar la un meci Argentina cu Croatia au fost 15 spectatori.

”Arata ca un camp de refugiati. Daca ar avea atata onoare, presedintele ITF, care a vandut aceste drepturi si banii nu stim unde sunt nici acum, ar trebui sa demisioneze pe loc”, a declarat Ion Tiriac, presedintele Federatiei Romane de Tenis.

La turneul final al Cupei Davis 2019 au participat 18 echipe impartite in sase grupe a cate trei echipe.

Competitia desfasurata la Madrid a fost castigata de Spania.

Nu putine au fost discutiile contra noului format, insusi Rafael Nadal, liderul Spaniei, declarandu-se nemultumit de orele tarzii de incheiere ale partidelor.

Unul dintre meciuri s-a terminat dupa ora locala 4 AM!

ITF a cedat drepturile pentru organizarea Cupei Davis catre grupul de investitii Kosmos fondat de jucatorul spaniol de fotbal Gerard Pique in parteneriat cu japonezii de la Rakuten.

Kosmos va investi in tenis, potrivit intelegerii cu ITF, suma de 3 miliarde de dolari in urmatorii 25 ani.



Noul format al Cupei Davis aspru criticat de Ion Tiriac: ”O parodie”