Cupa Davis

Mergea refuza convocarea la Cupa Davis

Florin Mergea a refuzat convocarea trimisa de Federatia Romana de Tenis pentru meciul de Cupa Davis pe care Romania il are de disputat impotriva Ucrainei (31 ianuarie-2 februarie). 

Cel putine asa sustine George Cosac, noul presedinte al FRT: “Mergea a fost convocat in scris, la fel ca toti sportivii, dar el a eschivat elegant, impunand niste conditii suplimentare, pe care nu le-a mai cerut nimeni altcineva si care nu puteau fi acceptate. El are usile deschise tot timpul, dar atitudinea nu i-o putem schimba. Mai departe conteaza cum gandeste el si cat il intereseaza sa joace pentru Romania”, a spus Cosac pentru Mediafax.

Cosac mai spune ca Andrei Pavel, capitanul nejucator, are ultimul cuvant in alcatuirea echipei, dar crede ca Victor Hanescu este titular de drept si ca al doilea jucator de simplu va fi ales intre Marius Copil si Adrian Ungur.

Copil are de partea sa inceputul mai bun de an, cu sfert de finala jucat la Brisbane, in timp ce Ungur contrabalanseaza cu experienta. Horia Tecau este titular incontestabil pentru meciul de dublu si va face pereche in functie de scorul primei zile cu Hanescu sau Copil.

Ucraina mizeaza pe doi jucatori de top 100 foarte experimentati, Alexandr Dolgopolov jr. si mai vechea noastra cunostinta Sergiy Stakhovski.

Meciul dintre Ucraina si Romania conteaza pentru Grupa I din Zona Euro-Africana si se va disputa la Dnepropetrovsk pe suprafata rapida.



Mergea refuza convocarea la Cupa Davis