Cupa Davis

Aruncati prosopul! Marius Copil invins in Cupa Davis de un jucator clasat 546 ATP

Sursă foto: https://twitter.com/stirilegorjului/

Romania traieste o noua umilinta in Cupa Davis, competitie unde a disputat doua finale in istorie, in vremuri care acum par desprinse dintr-un vis frumos. UPDATE: Romania - Zimbabwe e 1-1 dupa prima zi!

Marius Copil, cel mai bine clasat jucator roman al momentului pe locul 80 ATP, a fost invins, vineri dupa-amiaza, de Benjamin Lock din Zimbabwe, cu 6-4, 7-5.

Lock ocupa pozitia a 546-a in lume si la finalul intalnirii s-a aruncat pe parchetul salii din Piatra Neamt, nevenindu-i nici lui sa creada ca a obtinut prima victorie din cariera in fata unui jucator din prima suta mondiala.

Dominat in permanenta si extrem de nervos, Copil a reusit sa egaleze la cinci in finalul setului secund cu primele lui mingi de break din actul al doilea.

Aceasta doar pentru a-si pierde imediat serviciul, iar Lock a inchis meciul cu un game la zero, al patrulea din meci.

In meciul doi de simplu programat, vineri, Dragos Dima (327 ATP) l-a invins pe Takanyi  Garanganga (449 ATP), cu 6-3, 6-3, aducand astfel primul punct pentru Romania.

Disputa va fi reluata, sambata, de la 12:00, cu partida de dublu in care vom fi reprezentati de Horia Tecau si Florin Mergea.

Meciul Romania – Zimbabwe se disputa in primul tur din Grupa II a zonei Euro-Africane a Cupei Davis, competitie care a fost reformata radical in ceea ce priveste faza Grupei Mondiale.



Aruncati prosopul! Marius Copil invins in Cupa Davis de un jucator clasat 546 ATP