Tenis

Cum arata clasamentul WTA dupa Roland Garros

Sursă foto: twitter.com

Simona Halep ar fi devenit noua lidera a ierarhiei mondiale WTA cu o victorie in finala de la Roland Garros, dar infrangerea suferita la Jelena Ostapenko a facut ca jucatoarea nostra sa urce doar pe locul secund.

Lidera mondial ramane Angelique Kerber din Germania, cu 7035 puncte, urmata de Simona Halep, cu 6850 puncte.

Halep urca asadar doua locuri fata de inceputul turnului de Mare Slem din capitala Frantei si egaleaza cea mai buna clasare a sa din cariera.

Karolina Pliskova completeaza podiumul momentului in tenisul mondial feminin, cu 6690 puncte, impingand-o pe Serena Williams pe pozitia a patra. Americanca retrasa temporar din circuit pentru a naste primul ei copil mai are doar 4810 puncte.

In topul zece care va fi dat publicitatii luni de WTA vor mai intra Elina Svitolina pe cinci, jucatoare aflata la cea mai buna clasare din cariera, Dominika Cibulkova, Caroline Wozniacki cu o urcare de cinci pozitii, Johanna Konta, Svetlana Kuznetsova si Agnieszka Radwanska.

Jelena Ostapenko, surprinzatoarea campioana de la Roland Garros, va ocupa locul 12 dupa un salt impresionant de 35 de pozitii. Letona va avea 3155 puncte.



Cum arata clasamentul WTA dupa Roland Garros