Tenis

Calcule: Cum isi poate pastra Halep primul loc dupa prima saptamana

Sursă foto: twitter.com

Sezonul feminin in tenisul mondial debuteaza in forta cu o lupta deschisa in trei pentru prima pozitie a clasamentului WTA.

Simona Halep ocupa primul loc dupa turneul de la Beijing disputat in octombrie, insa avansul fata de principala urmaritoare Garbine Muguruza este una infima de doar 40 de puncte.

Caroline Wozniacki, a treia clasata la final de 2017, ameninta la randul sau primul loc ocupat de Halep.

Cele trei jucatoare nu se pot intalni in prima saptamana a noului an, evoluand in turnee diferite.

Halep este principala favorita la Shenzen, China, in timp ce Muguruza joaca la Brisbane, iar Wozniacki deschide balul la Auckland, in Noua Zeelanda.

Scenarii posibile pentru primul loc dupa prima saptamana:

  • Halep ramane lidera mondiala daca va castiga turneul de la Shenzen;
  • Muguruza trebuie sa ajunga in finala de la Brisbane pentru a avea o sansa la primul loc;
  • Daca Muguruza castiga turneul de la Brisbane, Halep e obligata sa castige turneul de la Shenzen pentru a ramane in fruntea ierarhiei;
  • Daca Muguruza ajunge in finala de la Brisbane, Halep are nevoie cel putin de o prezenta in semifinalele de la Shenzen;

Se poate ajunge si la neverosimila situatie cu Halep si Muguruza la egalitate de puncte, daca Muguruza pierde finala de la Brisbane si Halep se opreste in semifinale la Shenzen. Halep va ramane pe prima pozitie prin prisma punctelor mai multe obtinute la Turneul Campioanelor, in turneele de Mare Slem, competitiile Premier Mandatory si in evenimentele Premier 5 din ultimul an. Diferenta de puncte este de 5.636 la 5.396 in favoarea Simonei.



Calcule: Cum isi poate pastra Halep primul loc dupa prima saptamana