Tenis

Anett Kontaveit o invinge pe Simona Halep in finala Transylvania Open si obtine calificarea la Turneul Campioanelor

Sursă foto: https://twitter.com/TransylvaniaOpn/

Jucatoarea din Estonia cotata cu sansa a doua la castigarea turneului de la Cluj-Napoca s-a impus in doua seturi, cu 6-2, 6-3.

Un meci in care Halep a fost dominata autoritar cu exceptia debutului setului secund, cand principala favorita a condus cu 2-0 inainte de a pierde cinci game-uri la rand.

Halep a avut prima minge de break in game-ul al treilea la 1-1. Kontaveit a salvat insa game-ul cu primul serviciu. O sansa de break aparuta dupa ce Halep revenise in primul ei game de serviciu de la 0-30 cu patru puncte la rand printre care si primul as al meciului.

Serviciul a tradat-o inca o data pe Halep si aceasta avea sa cedeze break-ul dupa ce s-a vazut condusa chiar cu 40-0. Kontaveit se desprindea la 4-1, dupa ce controla autoritar jocul pe serviciul ei, unde a cedat un singur punct.

Asa am trait finala Halep-Kontaveit de la Transylvania Open

O dubla eroare comisa de Halep la 15-30 i-a oferit alte doua sanse de break lui Kontaveit in game-ul sase si jucatoarea din Estonia n-a refuzat invitatia de a se desprinde pe tabela.

Halep a recuperat unul dintre break-uri chiar cand Kontaveit servea pentru inchiderea primului set cu un scor autoritar.

In continuare Halep nu si-a gasit ritmul la serviciu. Condusa cu 30-0 a reusit sa revina la 30-30, moment in care a trimis afara un forehand incercat in diagonala terenului. La punctul urmator, la minge de meci pentru adversara, Halep a incheiat schimbul cu minge in fileu.

Astfel, Kontaveit transa primul set in favoarea ei dupa 28 de minute in care Halep a avut un procentaj de 59% la prima minge de serviciu.

Halep a inceput setul secund cu break la zero, conducand in premiera pe tabela in finala Transylvania Open. Un break dublat de cel mai bun game de serviciu al meciului pentru principala favorita.

Kontaveit a revenit de la 0-2 si a anulat inceputul bun de set secund pentru Halep. Un forehand senzational gasit de jucatoarea din Estonia la minge de break restabilea egalitatea dupa patru jocuri (2-2).

Jucatoarea din Estonia a preluat conducerea (3-2), dupa ce a fost condusa cu 2-0, aratand ca inceputul mai slab de set secund a fost un simplu accident.

Halep si-a pierdut pentru a doua oara serviciul si Kontaveit se desprindea la 4-2 cu break in fata.

Nu mai putin de trei mingi de break si meci a salvat Halep la 2-5, insa n-a facut decat sa amane pentru cateva minute finalul.

Kontaveit a servit impecabil, asa cum a facut-o tot meciul si a inchis meciul cu un as.

Un meci in care jucatoarea din Estonia a reusit 21 de lovituri castigatoare spre deosebire de cele doar noua trecute in contul lui Halep.

Prin titlul de la Cluj-Napoca, al doilea consecutiv pentru ea dupa ce saptamana trecuta se impunea si la Moscova, Anett Kontaveit obtine in extremis ultimul loc liber pentru Turneul Campioanelor de la Guadalajara, Mexic.

Serie impresionanta a jucatoarei din Estonia pe final de sezon:

15 victorii consecutive in sala;
10 victorii la rand (Moscova si Cluj-Napoca);
intrare in top 10 (premiera);
26 de victorii in ultimele 28 de meciuri.



Anett Kontaveit o invinge pe Simona Halep in finala Transylvania Open si obtine calificarea la Turneul Campioanelor