Tenis

Asa am trait Simona Halep - Anett Kontaveit in finala de la Transylvania Open

Sursă foto: https://twitter.com/TransylvaniaOpn/

Simona Halep a disputat, duminica, prima finala a anului in circuitul WTA contra lui Anett Kontaveit, a doua favorita a turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca.

FINAL Halep - Kontaveit 2-6, 3-6

3-6 Kontaveit inchide meciul cu un serviciu si obtine al doilea titlu consecutiv dupa cel de la Moscova. Jucatoarea din Estonia obtine astfel calificarea la Turneul Campioanelor de la Gualajara, Mexic.

3-5 Halep ramane in meci dupa ce a salvat trei mingi de meci pe propriul serviciu.

2-5 Halep a revenit de la 0-40 pe serviciul advers, dar n-a avut puterea sa forteze break-ul. Kontaveit la un game de titlu.

2-4 Break reusit de Kontaveit pentru al patrulea game la rand in acest set al doilea.

2-3 Kontaveit preia conducerea dupa ce a fost condusa cu 2-0.

2-2 Senzational forehand in lung de linie gasit de Kontaveit la minge de break. Jucatoarea din Estonia anuleaza avantajul obtinut de Halep in debutul acestui set secund.

2-0 Cel mai bun game de serviciu reusit de Halep in acest meci.

1-0 Halep conduce pentru prima data in meci dupa obtinerea unui break la zero.


Kontaveit castiga primul set in 28 de minute. Halep si-a pierdut de trei ori serviciul si a obtinut un singur break la randul sau.

2-6 La 30-30 Halep scapa forehand-ul de cross in afara terenului si Kontaveit are prima minge de set. Halep comite o noua eroare nefortata trimitand in fileu la punctul urmator si astfel primul set intra in contul favoritei 2 din Estonia dupa 28 de minute.

2-5 Halep recupereaza unul dintre break-urile cedate anterior. Mai ramane unul, dar totul depinde de cum va servi in game-ul urmator.

1-5 Dubla eroare comisa de Halep la 15-30 si sunt alte doua mingi de break pentru Kontaveit. Jucatoarea din Estonia este de neoprit in acest prim set.

1-4 Un singur punct cedat de Kontaveit pe propriul serviciu pentru o distantare de trei jocuri in debutul intalnirii.

1-3 Din nou probleme pentru Halep pe serviciul ei (0-40). Un singur punct recuperat si Kontaveit obtine primul break al finalei.

1-2 Prima sansa de break a meciului ii apartine Simonei intr-un game in care a revenit de la 15-40. Kontaveit face pasul in fata si anuleaza cu un voleu castigator. Kontaveit salveaza in cele din urma game-ul cu primul serviciu.

1-1 Halep gaseste asul intr-un moment dificil, la 0-30, dupa care isi adjudeca game-ul dupa un forehand scapat putin afara de Kontaveit. Un game in care fosta lidera mondiala a obtinut patru puncte la rand.

0-1 Kontaveit incepe in forta la serviciu. Un singur punct cedat lui Halep, care a ratat un prim backhand.

17:38 A inceput finala de la Cluj-Napoca. Kontaveit la serviciu in primul game.

Arbitru in scaun este Pierre Bacchi.


Kontaveit a trecut in prima semifinala de Rebecca Peterson din Suedia, cu 6-3, 6-2.

Va fi o finala perfecta intre primele doua favorite la castigarea titlului primei editii a Transylvania Open.

Halep a castigat toate cele trei intalniri de pana acum cu Anett Kontaveit, la Miami in 2017, Roma in 2017 si Australian Open in 2020.

De fiecare data Halep s-a impus in minimum de seturi.

Cotele oferite de BETANO
Halep - 2.05 | Kontaveit - 1.95



Asa am trait Simona Halep - Anett Kontaveit in finala de la Transylvania Open