Tenis

Alcaraz și Djokovic joacă finala de la Cincinnati

Sursă foto: twitter.com/cincytennis

Carlos Alcaraz și Novak Djokovic s-au calificat duminică dimineață în finala turneului de la Cincinnati, iar finala are are loc tot dumimică de la ora 23:30.

Cap de serie nr. 1, Carlos Alcaraz a salvat sâmbătă un punct de meci pentru a supraviețui unei meci foarte dificial împotriva lui Hubert Hurkacz - Gulliverul polonez - în semifinalele Western & Southern Open.

Hurkacz este considerat a fi jucătorul cu una dintre cele mai bune serve din lume. La 1,96m înălțime, el servește fulgerător și este extrem de dificil de câștigat pe serva sa.

Spaniolul a luptat din greu pentru a-l doborî pe Hurkacz cu 2-6, 7-6(7-4), 6-3 și a ajuns în a opta finală a sezonului. Alcaraz a salvat un punct de meci pe serviciul său, la 4-5 în al doilea set și mai târziu a câștigat șase puncte consecutive, condus cu 4-1 în tie-break pentru a forța un decisiv.

În ciuda faptului că nu a reușit să transforme niciunul dintre primele 10 puncte de break, Alcaraz a rămas concentrat, câștigând î cele din urmă pentru pima oară în meci pe serva adversarului, în al patrulea game din setul al treilea și mai târziu încheind meciul după două ore și 16 minute.

În cealaltă semifinală, Novak Djokovic l-a învins pe Alexander Zverev  cu 7-6(7-5) 7-5.

Djokovic se va întâlni pentru a patra oară în carieră cu Alcaraz, iar spaniolul conduce cu 2-1 în meciurile directe.



Alcaraz și Djokovic joacă finala de la Cincinnati