Pariuri Sportive

Si au mai ramas doar 13

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a anulat o alta licenta de jocuri online, dupa ce in luna octombrie o anulase pe cea a lui bet365.com.

Ultima licenta anulata este cea a site-urilor stargames.com si skill7.com, reprezentate de EUROPE ENTERTAINMENT LIMITED. Motivul este ca acestea au oferit acces jucatorilor cateva zile din luna septembrie, desi licenta intra in vigoare de la 1 octombrie. Motivul anularii a fost identic cu cel aplicat de ONJN si in cazul Bet365, care primise licenta, dar si in cazul bwin.com, care nici nu a mai vazut licenta din aceasta cauza.

Astfel, la acest moment numarul companiilor licentiate in Romania pentru jocurile online este de 13. In octombrie existau 16 licente, disparand doua separate ale bet365 luate pe companile Hillside Gaming si Hillside Sports si una a celor de la Europe Entertainment Limited.

Dintre cele 13 licente actuale, 6 sunt detinute de companii care au ca operatiuni principale land-based, adica magazine de strada, acestea fiind Efortuna, Casa Pariurilor, Stanleybet, Superbet, Winner si Mozzartbet. 

Cele dedicate exclusiv online s-au imputinat de la 10 licente la doar 7: winmasters.ro, netbet.ro, betfair.com, 888.com, sportingbet.ro, unibet.com si pokerstars.ro/fulltilt.eu.

ONJN a obtinut din taxele platite pentru cele 16 licente initiale o suma de aproximativ 60 de milioane de euro. Din aceasta, 40 de milioane de euro au fost platite de companii care au fost date afara: in jur de 30 au fost platite de Bet365 si 9 milioane de Bwin. Acestea ar fi urmat sa cotizeze catre ONJN alte milioane de-a lungul operarii in Romania, daca nu ar fi fost excluse. 

Excluderea Bet365 a starnit in Romania dezaprobarea in randul pariorilor online, care ulterior au fost (si inca sunt) amendati de ONJN pentru ca au jucat pentru cateva saptamani pe site-uri care nu aveau inca licenta. Protestul pariorilor a fost realizat vehement pe internet, dar si in cadrul protestelor de strada aflate inca in desfasurare, proteste realizate anti-sistem, multi considerand ca in Romania se creeaza legi neclare pe baza carora sunt haituiti rapid cetatenii tarii, acest lucru intamplandu-se in mai multe domenii de activitate.

Mai jos se afla lista actualizata a licentelor valide in Romania pe domeniul pariurilor online. 



Si au mai ramas doar 13