Pariuri Sportive

Cum poți îmbunătăți securitatea jocului de poker cu ajutorul unui VPN

Pokerul este nu doar un joc extrem de popular peste tot în lume, dar are și o vechime de peste 200 de ani. A apărut în sudul Statelor Unite ale Americii, în anii 1800, fără să se cunoască însă date precise cu privire la originea sa. 

De la partidele de poker din saloanele obscure ale Texasului anilor 1800, jocul a ajuns acum să fie jucat în saloane virtuale în cazinouri online, grație evoluției spectaculoase a tehnologiei.

Cazinourile online oferă jucătorilor mai multe variante de poker, aspect care a ajutat la creșterea succesului acestui joc. De altfel, site-urile de jocuri de noroc vin în întâmpinarea clienților și cu bonusuri care se aplică atât jocului de poker cât și altor jocuri, cum ar fi rotiri fără depunere pentru sloturi.

Atunci când creează oportunități pentru jucători, cazinourile iau în calcul și aspectul securității datelor personale și financiare ale acestora. Fiind un domeniu de activitate în care se învârt sume mari de bani, nici un proprietar de cazinou virtual nu își dorește ca jucătorii săi să fie o țintă ușoară pentru hackeri. Jocul și tranzacțiile financiare pe care le implică trebuie să aibă loc la cel mai înalt nivel de securitate.

Pe lângă măsurile de siguranță pe care la ia cazinoul, poți face și tu anumite lucruri pentru a te proteja de atacurile cibernetice. Un bun exemplu în acest sens este folosirea unui VPN.

Ce este un VPN

Infractorii cibernetici sunt cu ochii pe cazinourile online și speculează orice breșă de securitate pentru a fura mai ales datele jucătorilor care rulează bani mulți. Astfel stând lucrurile, în ultimii ani, pentru jucătorii de poker a devenit tot mai relevantă folosirea VPN-urilor, care funcționează ca un strat suplimentar de siguranță.

Dar ce este un VPN? Prescurtarea vine de la Virtual Private Network, care este un serviciu informatic cu ajutorul căruia computerul tău (sau alt device pe care ai internet) se leagă la o rețea în mod protejat. Imaginează-ți VPN-ul ca pe un tunel creat într-o rețea publică de internet, iar în acel tunel se află bine ascunse datele tale personale. Practic, te conectezi la cazinoul online prin acel “tunel”.

Mecanismul care stă la baza funcționării unui VPN permite criptarea datelor și astfel te poți conecta în mod securizat la o rețea sau, în cazul de față, la cazinoul online. Atunci când te conectezi prin VPN, IP-ul tău este ascuns și, în plus, iar hackerii văd doar informații criptate, ceea ce înseamnă că nu pot folosi acele date pe care le văd pentru scopuri ilegale.

VPN-ul previne blocarea contului tău bancar

Atunci când joci poker în cazinouri online, trebuie să alegi o metodă de alimentare cu bani a contului de jucător și de retragere a câștigurilor. Printre opțiunile pe care le ai la îndemână se află cardul bancar, transferul bancar și portofelele electronice.

Să presupunem că ai domiciliul și contul bancar în România, dar călătorești în altă țară în vacanță, de unde vrei să joci pe site-ul unui cazinou online tot din România. În momentul în care vrei să îți alimentezi contul de jucător cu bani, banca detectează că vrei să faci o operațiune dintr-o locație care nu îi este cunoscută și, ca măsură de securitate, te poate bloca. Dacă te conectezi însă prin VPN poți evita o astfel de neplăcere. Mai mult, operațiunile financiare pe care le faci vor fi foarte sigure.

O altă situație riscantă este atunci când joci poker online dintr-o țară în care jocul este restricționat și îți deschizi sau folosești un cont de portofel electronic. Riști să fii blocat și să nu mai poți utiliza fondurile, dacă serviciul de portofel electronic detectează că îl utilizezi dintr-o zonă cu interdicții. Dar, accesarea jocului și a portofelului electronic prin VPN previne o astfel de situație nedorită.

Alte funcții de protecție prin VPN

Uneori, furnizorii de servicii de internet îți pot limita viteza internetului dacă observă că ai activități care implică multă folosire a lățimii de bandă. Printre astfel de activități se află streamingul și chiar jocul de poker în cazinouri online. O situație de acest tip îți scade din calitatea jocului. Dacă accesezi un joc de poker prin VPN, eviți o limitare a vitezei internetului pentru că firmele care îți oferă internet nu te pot monitoriza atunci când ești conectat prin VPN.

Tot prin folosirea VPN-ului poți juca poker dacă te afli într-o țară în care jocurile de noroc sunt interzise.

VPN-ul te face mai greu de urmărit

Chiar dacă pentru jucătorii de poker online, securitatea este o prioritate de top, trebuie să înțelegi faptul că și atunci când ești conectat prin VPN, nu îți este garantat un anonimat complet, deci nu ești absolut invizibil pe internet.

Multe site-uri colectează date despre preferințele tale în funcție de istoricul de navigare pentru a-ți oferi apoi fie reclame personalizate, fie conținut personalizat. Dacă folosești un VPN, poate fi mai grea colectarea de informații despre tine datorită criptării datelor de către VPN. Prin criptare este asigurată confidențialitatea și îngreunează urmărirea ta de către părțile externe.

Concluzie

Cu toate că VPN-ul aduce la pachet multe beneficii importante de securitate, este important să știi că nu îți poate oferi securitate 100%. Chiar și așa, merită să folosești un serviciu de VPN mai ales dacă vrei să joci din zone în care jocurile de cazinou sunt interzise sau dacă vrei să fii mai sigur cu privire la datele tale financiare. Nu uita sa joci responsabil!



Cum poți îmbunătăți securitatea jocului de poker cu ajutorul unui VPN