Pariuri Sportive

Evoluția globală a pieței jocurilor de noroc și a cazinourilor

Jocurile de noroc nu vor dispărea prea rapid. Ba chiar vor continua să se dezvolta la un ritm atât de rapid încât ne va fi greu să ținem pasul cu toate update-urile și noutățile pe care ni le vor oferi. Procesul de dezvoltare a început deja și probabil unii dintre noi au simțit deja ce înseamnă să treci de la jocuri de noroc din cazinouri stradale, la oferte cu sute de sloturi online, până la cazinouri construite într-un mediu de realitate augmentată unde poți plăti cu criptomonede.

Dacă ai fost unul dintre norocoșii care a încercat toate cele trei variante ale jocurilor de noroc, perspectiva ta este una completă și ți-ai dat seama probabil că este inevitabil ca jocurile de noroc să continue să crească. Acestea fiind spuse, iată cum crește deja industria de jocuri de noroc la nivel global.

Canada

Canada ar trebui să fie un exemplu pentru toate țările care își doresc să dezvolte această ramură a jocurilor de casino online. Deși canadienii nu au fost în topul celor mai înrăiți jucători de cazino din lume, aceștia arată din ce în ce mai mult o deschidere către această activitate, hobby și modalitate de relaxare. Tot mai mulți jucători încearcă atât jocuri de loterie, dar și de pariuri sportive. Dintr-o perspectivă financiar-administrativă, întreaga industrie de jocuri de noroc din Canada este reglementată și condusă de doar o singură instituție, BC Lottery Corporation. Aceștia sunt responsabili pentru majoritatea lucrurilor care se întâmplă

Un indiciu foarte important care indică numărul foarte mare de canadieni care pariază anual în această țară este chiar numărul acestora. Din punct de vedere statistic, două treimi dintre canadieni pariază la cazinouri sau au într-un fel sau altul contact cu industria jocurilor de noroc.

Statele Unite

Ce putem spune mai mult despre Statele Unite, astfel încât să fie o noutate pentru majoritatea dintre noi? Dacă nu am avea atât de mult acces la informație, am crede cu toții că jocurile de noroc au pornit chiar de sub tutela americanilor. Cu toții știm ce înseamnă să pariezi la jocurile de noroc din Las Vegas. Cu toții știm ce sume de bani și ce profituri realizează anual Vegasul. În contextul internațional, Las Vegasul este acea zonă geografică a lumii caracterizată chiar de fenomenul cazinourilor și a fost cunoscută pentru foarte mult timp datorită acestora. La nivel global, Statele Unite produc unul dintre cele mai mari profituri din jocuri de noroc.

Asia

Dacă privei pe continentul asiatic în urmă cu 20 de ani, jocurile de noroc nu reprezentau o amenințare pentru nimeni, având în vedere că din punct de vedere legislativ, acestea erau în mare parte interzise tuturor. Datorită legilor foarte învechite, unele țări au acum acces la cazinouri online deoarece prin lege, cele interzise erau doar cazinourile stradale, fiind și singurele existente în momentul promulgării legilor. În prezent și prin comparație cu întreg acest context internațional, Asia are un potențial uriaș de a produce bani din industria jocurilor de noroc. Cei mai mulți dintre jucători pot acum să parieze legal, iar numărul amplasamentelor stradale a depășit un număr colosal. Cele mai apreciat jocuri de noroc din Asia sunt Fortune 3 Card Poker, păcănelele și Texas Holdem.

Europa

Raiul jocurilor de noroc sau cea mai frumoasă poveste pe care o poți auzi despre jocurile de noroc își are bazele chiar aici în Europa, unde cazinourile ajung chiar să aibă legi promulgate pentru a prospera din ce în ce mai mult. Nu este cazul tuturor țărilor, dar cu siguranță ne aflăm în situația în care indiferent de țara europeană pe care ai alege-o pentru următoarea ta vacanță, cu siguranță găsești acolo jocuri de noroc și cazinouri pe săturate.

Care este imaginea de ansamblu

Ceea ce putem spune despre jocurile de noroc, acum când ne uităm atent la modul încare lucrurile evoluează, este că majoritatea țărilor și chiar continentelor au adoptat deja un ritm ascendent al trendului jocurilor de noroc. Peste tot pe unde te uiți pe hartă vei vedea cum industria de cazino, gambling online și jocuri de noroc în general sunt în creștere.

 

Nu ne așteptăm ca în următorii 5 ani să vedem vreo schimbare a acestui trend și cu siguranță suntem și foarte aproape de momentul în care cazinourile acaparează un procent destul de mare al PIB-ului tuturor țărilor.

Concluzie

Nu ne rămâne altceva de făcut decât să încheiem aici cercetarea și să concludem simplu prin a spune că jocurile de noroc sunt aici să rămână. Sunt o activitate de divertisment și relaxare aparte. Nu seamănă cu nicio activitate pe care ai putea să o susții în mod separat, iar când produce și bani, o transformă într-un fenomen.



Evoluția globală a pieței jocurilor de noroc și a cazinourilor