Pariuri Sportive

Romania va reintra pe lista de infringement a Uniunii Europene pentru pariurile online

Parlamentul Uniunii Europene a anuntat pe 27 iunie ca va reintroduce procedurile de infringement si plângerile pentru statele membre care incalca legislatia europeana privind jocurile de noroc online. România este unul dintre aceste state.

Comisarul Michel Barnier din cadrul Uniunii Europene a anuntat ca „vom anunta toate statele membre împotriva carora exista plângeri legate de jocurile online, pentru a le aminti ca trebuie sa aplice regulile si sa rectifice situatiile problematice. Daca infringementul va continua, nu voi ezita sa propun colegilor mei ca procedurile necesare sa fie aplicate sau relansate”.

EGBA are grija ca legislatia UE sa fie respectata Fara EGBA si UE, România nu ar mai fi avut acum jocuri online

„Trebuie sa cream de asemenea o procedura europeana cumuna bazata pe principii si care sa aiba masuri de protectie. Astfel, toti cetatenii vor fi protejati indiferent unde sunt si ce siteuri legale vor folosi”, a mai declarat Barniei, citat de EGBA,  asociatia principalilor operatori europeni de jocuri de noroc si pariuri sportive, cu sediul la Bruxelles.

La acest moment exista 12 state în Uniunea Europeana contra carora exista 28 de plângeri si 9 proceduri de infringement aflate în asteptare.

România este unul dintre statale aflate pe lista, pentru ca aflata în infringement cu Uniunea Europeana a promulgat o lege a jocurilor de noroc online ce contravine legislatiei europene.

Autoritatile din România au promulgat legea la finalul anului 2011, fara acordul UE, încalcând principii de baza ale legislatiei Uniunii Europene. Legea româna îi obliga pe operatorii jocurilor de noroc online sa aiba un sediu în România,  sa se asocieze cu case de pariuri offline pentru a obtine licente si sa fie controlate financiar de institutiile statului nostru. Aceste lucruri încalca principii de baza ale legilor Uniunii Europene, acum ar fi libertatea serviciilor si comertului în cadrul UE.

De aceea, în curând am putea afla ca tara noastra se afla din nou în pericol de infringement, iar legea jocurilor de noroc online va reintra în schimbari care sa o alinieze la Uniunea Europeana, un lucru absolut necesar privind situatia legala actuala.



Romania va reintra pe lista de infringement a Uniunii Europene pentru pariurile online