Pariuri Sportive

Pariorii ataca: Primele procese colective contra ONJN

Oficiul National pentru Jocurile de Noroc (ONJN) are inregistrate zeci de procese, in toata tara, pe portalul oficial just.ro al Ministerului Justitiei. Pe 5 noiembrie am observat si primul proces colectiv. 

Este vorba de dosarul 32831/301/2015 de la Judecatoria Sector 3, Bucuresti, in care 15 oameni au contestat impreuna procesele verbale de amenda ale ONJN. Captura de ecran cu procesul colectiv contra ONJN este mai jos. 

Pana acum, in toata tara, pe portalul Ministerului Justitiei au aparut peste 100 de procese contra ONJN intentate de pariorii amendati. 

ONJN a inceput sa amendeze in luna octombrie 2015, cu sume suprinse intre 5.000 si 10.000 de lei, peste 54.000 de oameni care au pariat in luna septembrie pe unele siteuri de internet. Decizia de forta a ONJN a starnit o reactie dura din partea pariorilor, iar fenomenul a fost si este inca unul fierbinte.

In cadrul protestelor de strada din Bucuresti au existat pariori care au iesit in Piata Universitatii si au afisat mesaje de protest contra ONJN, semn ca unul dintre motivele de nemultumire din cadrul manifestantilor este si atitudinea Guvernului de a prigoni oamenii prin intermediul ONJN. 

In spatiul public, ONJN a fost criticat pentru ca doreste sa stranga fonduri amendand pariorii, in timp ce acelasi for guvernamental exclude de pe piata case de pariuri online care au platit si ar fi putut plati mai departe zeci de milioane de euro ca taxe catre stat. 



Pariorii ataca: Primele procese colective contra ONJN