Pariuri Sportive

Importanța unui Blackjack natural

Blackjack este unul dintre cele mai căutate și apreciate jocuri de cazino, cu o istorie bogată și interesantă. În SUA mai este cunoscut și sub numele de 21, la fel ca un joc de cărți vechi din Marea Britanie care a stat la baza creării Blackjack-ului. 

Blackjack este unul dintre cele mai căutate și apreciate jocuri de cazino, cu o istorie bogată și interesantă. În SUA mai este cunoscut și sub numele de 21, la fel ca un joc de cărți vechi din Marea Britanie care a stat la baza creării Blackjack-ului.

Deși originile acestui celebru joc de cazino nu sunt foarte clare, se presupune că provine dintr-un joc francez de cărți denumit “vingt-et-un” (21), pe baza căruia s-a creat jocul britanic 21, care, la rândul său, a fost precursorul actualului Blackjack.

La fel ca majoritatea jocurilor de noroc, Blackjack se joacă împotriva casei, este complex și destul de dificil de învățat în detaliu. Este printre puținele jocuri în cadrul cărora se pot aplica cu adevărat strategii care să te ajute să îți crești șansele de câștig. Una dintre cele mai cunoscute metode este numărarea cărților (care nu este acceptată de cazinouri).

Blackjack poate fi găsit atât în cazinourile online cât și în cele tradiționale. Dacă optezi să joci online, poți profita de diverse suprize, iar în pauze poți încerca alte jocuri precum sloturile, care vin la pachet cu promoții precum rotiri fără depunere.

Ca jucător de Blackjack trebuie să cunoști multe noțiuni și amănunte care te vor ajuta să-ți dezvolți abilitățile. Una dintre aceste noțiuni pe care este bine să le știi este naturalul la Blackjack sau Blackjack-ul natural. Este acea mână formată dintr-un as și un 10, ceea ce îți conferă un statut de câștigător garantat.

Reguli și probabilități la Blackjack

Înainte de a afla tot ce este necesar despre un Blackjack natural, iată care sunt, pe scurt, regulile de joc: de obicei, este nevoie de un pachet de 52 de cărți, dar în cazinouri se folosesc mai multe pentru a împiedica jucătorii să folosească tehnica numărării cărților; cu ajutorul jetoanelor, jucătorii plasează pariurile, apoi dealerul împarte câte două cărți pentru fiecare persoană de la masă, inclusiv pentru sine. Scopul jocului este ca jucătorii să formeze o mână cât mai aproape de 21 fără să depășească această valoare și, în același timp, o mână mai bună decât cea a dealer-ului.

Fiecare carte are o anumită valoare și astfel se formează mâinile de cărți. După cum știi deja, cea mai bună mână este naturalul, denumită și 21, care este compusă dintr-un as și o carte de 10.

Atunci când joci Blackjack este bine să știi și ce înseamnă probabilitatea, adică șansele ca un eveniment să se întâmple. Un eveniment poate fi, de exemplu, și formarea unei mâini naturale. Acest concept este întâlnit la majoritatea jocurilor de noroc.

Cum calculezi probabilitatea

De exemplu, jucătorul are două cărți care formează o mână de 20, iar dealerul are un 6 drept upcard. Jucătorul decide să stea pe 20 pentru că are o mână bună. Cu toate acestea, nu are nici o garanție că va câștiga.

Ținând cont de situația de mai sus, există trei posibilități: dealerul ar putea trage un 21 făcând jucătorul să piardă, dealerul ar putea trage un 20 și jucătorul primește un stand off și dealerul ar putea primi un 19 și jucătorul câștigă.

Probabilitatea de a primi un Blackjack natural

Scopul jocului fiind să fii cât mai aproape de 21, visul fiecărui jucător este să aibă o mână naturală.

Ce combinație de cărți trebuie să ai ca să primești la prima distribuire a cărților un Blackjack natural? Cu o astfel de mână este imposibil să pierzi. Practic, ai două opțiuni: primești prima dată un as, apoi un 10 sau primești prima dată un 10 apoi un as. Altă combinație de două cărți care să formeze 21 nu există.

Dacă se joacă cu un pachet, la prima distribuire, există probabilitatea de 4 din 52 să primești un as (în pachet fiind 4 ași) și 16 din 51 să primești un 10 (există în pachet 4 din fiecare din 10, J, Q, K).

Și dealerii pot primi un Blackjack natural

Din moment ce și dealerul participă la joc și primește cărți, este normal ca și acesta să poată forma o mână naturală. Probabilitatea ca dealerul să primească un natural este similară cu cea a jucătorului.

Dacă dealerul a reușit să obțină un Blackjack, el câștigă și îi revin toate pariurile jucătorilor nu au o mână naturală. Dacă există o situație de egalitate (și dealerul și un jucător au ambii un natural), pariul jucătorului este stand-off și el își ia înapoi valoarea pariului plasat.

Cum este influențat avantajul casei de către regulile cazinoului

După cum ai observat, probabilitatea este un element important în jocurile de noroc. Atât probabilitatea cât și avantajul casei sunt influențate de propriile reguli ale cazinoului.

La Blackjack, de regulă cazinourile folosesc mai multe pachete de cărți și cu cât există mai multe pachete cu atât este mai mare avantajul casei. De asemenea, și probabilitatea este influențată de numărul de pachete de cărți.

De exemplu, dacă se plătește 6:5 în loc de 3:2, avantajul casei este +1,3%. Când se folosesc 8 pachete de cărți, avantajul casei crește cu 0,61%.

Concluzie

Așadar, Blackjack este un joc destul de complex deși aparent pare simplu și te gândești că tot ce ai de făcut este să învingi dealerul fără să depășești valoarea 21 cu cărțile pe care le ai în mână.

Totuși, pentru a deveni un jucător bine pregătit, poate chiar profesionist, trebuie să te documentezi mult cu privire la detaliile jocului, să exersezi la început pe sume foarte mici sau chiar pe site-uri care te lasă să joci gratuit și apoi să crești treptat atât în ceea ce privește valoarea pariurilor cât și a adversarilor de la masa de joc. Nu uita sa joci responsabil!



Importanța unui Blackjack natural